Deze spullen zijn onmisbaar op jouw studentenkamer
De jaarlijkse tocht van ouderlijk huis naar studentenkamer is al in volle gang. Ga je voor de allereerste keer op kamers? Daar hoort in veel gevallen een investering in de nodige technologie bij. We bekeken betaalbare tech-spullen die niet misstaan in jouw studentenkamer.
Laptop
Prijs: 500 tot 700 euro
Centrale spil in je studentenbestaan wordt je laptop. Overdag gebruik je hem om notities op te maken of om op specifieke toepassingen te (leren) werken, ‘s avonds is ie je studiegenootje én je bron van entertainment.
Afhankelijk van wat je studeert, zal je laptop aan andere systeemvereisten moeten voldoen. Denk grafisch vormgever in spe versus student rechten. Sommige onderwijsinstellingen geven zelfs specifieke systeemvereisten mee voor het computermateriaal dat studenten nodig hebben.
Belangrijke zaken om rekening mee te houden: ga indien mogelijk voor lichtgewichten (min 1 kg), en dus toestellen die handig zijn om mee te nemen naar het hoorcollege of de koffiebar. Het nadeel is dat krachtige, lichte toestellen snel duur worden. De gulden middenweg is dan een iets zwaarder model van pakweg 1,5 kg, met een prijs tussen de 500 en 700 euro. Koop een relatief krachtig systeem, want je wil natuurlijk liefst dat je laptop het je hele studententijd lang uitzingt.
Onze favoriet: Asus Zenbook 14. Een degelijke behuizing, 14 inch (35cm), een Full HD-scherm, 8GB werkgeheugen en een mooie 256GB opslagcapaciteit.
Draadloze speakers
Prijs: tussen 150 en 400 euro
Wie - als er tenminste geen corona meer is - feestje zegt, zegt goede muziek. Doe jezelf een lol en koop geen groot en peperduur stereosysteem voor een kamertje van pakweg 20 vierkante meter. Een goede draadloze speaker is wat je nodig hebt, de extra bonus is dat je die vlotjes meeneemt naar het park.
Een belangrijk ding om op te letten: kies een stereomodel. Veel draadloze speakers zijn nog steeds mono. Als je een beetje muziekliefhebber bent, gaat het slechtere geluid je snel storen. Extra bonus is als je een model vindt dat ook nog eens dienst kan doen als powerbank. Bekijk hier de draadloze speakers.
Onze favoriet: De JBL Boombox. Hoge geluidskwaliteit, gemakkelijk draaghandvat, een accuduur van 24 uur: ideaal voor feestjes!
Printer
Prijs: tussen 50 en 70 euro
Is ons nog bevestigd door meerdere studenten hoger onderwijs: er bestaan dus wel degelijk nog docenten die willen dat papers letterlijk op papier ingediend worden. Soms in meervoud! Het lijkt niet helemaal meer van deze tijd, maar alleen al daarom blijft die printer op je kamer nog wel even van pas komen. Ook niet te veel geld aan uitgeven: 50 tot 70 euro is meer dan zat. Check voor je een bepaald model koopt wel even wat de bijhorende inktpatronen kosten, want die zijn duur. Zuinig zijn met je inkt en je papier is sowieso de boodschap. Bekijk hier onze selectie printers.
Steelstofzuiger
Prijs vanaf 150 euro
Niet geschikt voor elke student, maar voor de mensen die wel een beetje geven om hygiëne: Om je kamer een beetje netjes te houden sla je misschien ook best een stofzuiger in. Een steelmodel neemt het minste plaats in, en is meer dan voldoende voor een kleine ruimte als een studentenkamer. Modellen van Dyson en Philips kosten wel direct een paar honderd euro, maar merken als AEG hebben er voor 150 euro. Bekijk hier de stofzuigers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Zo kies je als student de perfecte laptop uit
Nog even en dan breekt een nieuw schooljaar aan. Start jij dit jaar met een studie? Dan stuit je ongetwijfeld op veel nieuwigheden. Hoe bepaal je de aankoop van een laptop? -
Met video's
Multimiljonair Charli (18) van troon gestoten: dit is nu de grootste TikTok-ster ter wereld
De 18-jarige Charli D’Amelio, al jaren de ongeslagen koningin van TikTok, moet haar troon afstaan. Khaby Lame (21), bekend van zijn droge reactievideo’s, is met 142,7 miljoen volgers officieel de populairste gebruiker op de filmpjesapp. En dat zonder ook maar een woord te zeggen. Wie is hij en waarom heeft hij zoveel succes? -
Zo lease je je hele thuiswerkplek bij elkaar, inclusief luxe koffiezetapparaat
We moeten het thuiswerken nog even volhouden. Maar inmiddels beginnen veel thuiswerkers lichamelijke kwaaltjes te ontwikkelen en missen we toch wel die fijne stoel van kantoor. Het leasen van een professionele thuiswerkplek biedt uitkomst. Na gebruik stuur je de spullen gewoon weer terug. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen.
-
Gameshows in de zomer
Dit zijn de games onthuld op Summer Game Fest
De E3, het grootste evenement van het jaar voor videogames, gaat deze maand niet door. Wél is er een druk online programma waarin ontwikkelaars hun nieuwe games aankondigen. Met vandaag: alle aankondigingen van de Summer Game Fest. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Waarom is mijn internetverbinding trager dan beloofd?
Wil je weten hoe snel je huidige internetverbinding op je apparaat is, tik dan ‘Hoe snel is mijn internet?’ in Google. Er komt dan een blok met een Internetsnelheidstest naar boven, waarbij je direct in de zoekmachine kunt testen hoe snel je internet is. Druk op ‘Snelheidstest uitvoeren’. Na enkele seconden verschijnt de download- en uploadsnelheid van je apparaat in beeld. Een snelheidstest kun je ook uitvoeren in de browser via speed.measurementlab.net of speedtest.net.