Volledig scherm
PREMIUM
Angeline van Dijk is sinds vorig jaar augustus de nieuwe directeur-hoofdinspecteur van etherwaakhond Agentschap Telecom © Daniella van Bergen

Deze vrouw zorgt voor jouw cyberveiligheid

InterviewDoor technologische ontwikkelingen als 5G, internet of things en kunstmatige intelligentie krijgt etherwaakhond Agentschap Telecom steeds meer taken op het bordje. Directeur Angeline van Dijk overweegt nu ook toezicht te houden op kunstmatige intelligentie.

Het is een totaal nieuwe wereld waarin Angeline van Dijk (52) zich onderdompelt. Onlangs was de nieuwe directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom een dag met één van haar inspecteurs op pad, toen deze op het platteland een radiopiraat in het vizier kreeg. ,,Piet Piraat heette de illegale zender, kun je het je voorstellen?” Even later zag Van Dijk haar inspecteur een tientallen meters hoge mast met een snijbrander door midden snijden. ,,Een behoorlijk indrukwekkend gezicht. Binnen korte tijd stond het zwart van de mensen, die niet blij waren. Gelukkig was er snel politie ter plekke.”