Directeur van Nintendo USA legt functie neer en wordt opgevolgd door... Bowser

Nintendo heeft in Amerika een nieuwe directeur met een wel heel toepasselijke naam. Doug Bowser - ja, dezelfde naam als de aartsvijand van Nintendo-mascotte Mario - volgt de geliefde Reggie Fils-Aime op.

Volledig scherm
Ja, deze foto deelde de nieuwe topman zelf. © Doug Bowser

,,Wie kan er beter zijn dan Doug Bowser om de nieuwe president van Nintendo Amerika te worden?’’ zegt Fils-Aime in een videoboodschap, gericht aan zijn fans. ,,Als er iemand is die de sleutels van het Nintendo-kasteel mag ontvangen, is het wel iemand met de naam Bowser.’’ Het internet gaat - niet verrassend - los.

Bowser start in april met zijn nieuwe functie. Hiervoor was hij - eveneens Fils-Aime voor hij president werd - de hoogste marketingman binnenin de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Regginator

Reggie Fils-Aime was liefst vijftien jaar lang de baas en het gezicht van de westerse tak van het Japanse megaconcern. Hij presenteerde vaak de persconferenties van het bedrijf en kondigde persoonlijk veel games aan, zoals Super Smash Bros. en Super Mario.

De topman stopt om meer tijd door te brengen met zijn gezin. ,,Dit bedrijf zal voor altijd een plek in mijn hart hebben’’, zegt de geliefde topman. ,,Bedankt voor jullie gepassioneerde steun aan Nintendo, persoonlijk wil ik jullie bedanken voor alle herinneringen die ik nooit zal vergeten.’’

De reden voor de populariteit van de topman was het feit dat hij graag meedeed met de grappen rondom zijn persoon. Zo werd hij liefkozend de ‘Regginator’ genoemd, naar de Terminator uit de gelijknamige films. Reggie omarmde die bijnaam en deelde zelfs foto's van zijn gezicht met ogen die laserstralen afvuurden. ,,Ik voelde mij vereerd om onderdeel uit te maken van de Nintendo-familie. Ik ben niet game-over, maar ik heb juist een level erbij gekregen’’, aldus de binnenkort oud-topman.

Volledig scherm
Still uit video Nintendo © Nintendo

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (13%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (11%)
  • De snelheid (30%)
  • Veiligheid en privacy (30%)
3115 stemmen