Volledig scherm
© REUTERS

‘Disney's streamingdienst met alle Disneyfilms komt als eerste naar Nederland’

Goed nieuws voor fans van Disney. Bij de nieuwe streamingsdienst Disney+ zijn straks alle films van de productiemaatschappij beschikbaar. Dat heeft topman Bob Iger van het bedrijf aangekondigd.

Van tekenfilmklassiekers als Mickey Mouse en Donald Duck tot films als Frozen en The Lion King. Ze zijn straks allemaal te vinden op Disney+.

Voor Nederlanders is er bovendien nog meer goed nieuws: het videoplatform zou worden getest in Nederland. De test zou later dit jaar in Nederland moeten plaatsvinden, meldt The Information. De site vermeldt niet of het gaat om een besloten of een open test. The Information baseert zich op anonieme bronnen die op de hoogte zijn van de plannen.

Het artikel spreekt consequent van een ‘test’ in Nederland en niet van het uitbrengen van de dienst. Dat gebeurt in Nederland vermoedelijk eind dit jaar, tegelijk met andere landen. Die test wordt gedaan om te garanderen dat de release in de VS vlekkeloos verloopt.

Nu zijn veel Disney-films en series nog te zien bij omroepen en bijvoorbeeld Netflix. Door de nieuwe streamingsdienst zijn de films dus altijd te zien. Op het platform moeten overigens ook andere titels verschijnen die tegenwoordig onder de Disney-noemer zitten, zoals Pixar-producties, Star Wars-saga en Marvel-films. 

Het Amerikaanse bedrijf gaat in april tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers meer laten zien van de streamingdienst. Disney zou nog twijfelen over een mogelijkheid om in zee te gaan met aanbieders als Amazon en Apple, om zo klanten het abonnement te laten afsluiten via een van die bedrijven. Het is algemeen bekend dat Apple een hoog percentage van de opbrengst wil in ruil voor de functionaliteit.