Volledig scherm
Het koppel in actie © /u/bork1138

Dit koppel gebruikt al 18 jaar Mario Kart om huishoudtaken te verdelen

De ouders van een Britse grafisch designer hebben al achttien jaar een opmerkelijke gewoonte bij het verdelen van een huishoudelijke taakje. Wie de traagste is in het legendarische spel Mario Kart, moet thee zetten.

Ze gebruiken hiervoor de Nintendo 64 die ze in 1999 hun zoon Louis Hvejsel Bork cadeau gaven. De traditie ontstond in 2001. Zoonlief is inmiddels al lang volwassen en sinds 2011 het huis uit, maar het zijn z’n ouders die nog steeds verknocht zijn aan zijn spelcomputer en het iconische racespel.

De haast antieke Nintendo 64 heeft nog niet de geest gegeven, enkel de joysticks moesten al eens worden vervangen. Hvejsel Bork zette een foto op Reddit ter bewijs, en een die van vier jaar eerder dateerde. De foto’s zijn aan een virale opmars bezig.

Zijn vader zweert bij paddenstoel Toad, terwijl zijn moeder met dinosaurus Yoshi dan wel met antiheld Wario racet. Volgens Hvejsel Bork zijn de twee qua niveau aan elkaar gewaagd en kennen ze alle trucjes als hun broekzak. Iemand opzettelijk van de baan rijden, is uit den boze.

Zelf ook een familietraditie starten? Check hieronder waar je de nieuwste Mario Kart het goedkoopst kan halen

In Nederland is vorig jaar het WK Mario Kart gehouden. Bekijk hieronder de video:

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.