Dit vroegen jullie het vaakst aan Google: Waarom is zeewater zout en wat is wifi?

zoekmachine 20 jaarVandaag is het exact 20 jaar geleden dat Larry Page en Sergej Brin het domein Google.com vastlegden. Sinds het ontstaan van de zoekmachine zochten we heel wat af met z'n allen, maar wat wilden we nu precies weten? Een aantal vaak gestelde vragen − en de antwoorden − op een rijtje.

Een vraag die met name in de laatste maanden van het jaar opduikt. Sinds 1990 wordt de goedheiligman vergezeld door een witte schimmel die de naam Amerigo draagt. Hoewel dat bewuste paard in 2011 met pensioen is gegaan, heeft zijn opvolger dezelfde naam gekregen. Het paard gaat nooit mee terug naar Spanje, maar is hier in dienst van de politie en helpt onder meer mee tijdens Prinsjesdag. Gaat Sinterklaas naar België, dan wacht hem daar een ander paard met de naam Slecht Weer Vandaag.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.