Dit zijn de beste e-bikes uit de AD Fietstest: deel 1

VideoPrachtig allemaal, die glimmende folders, maar hoe rijdt die fiets nou echt? Honderden lezers van het Algemeen Dagblad testten twee dagen lang de nieuwste modellen e-bikes.

Zo kwam de test tot stand

Twee testdagen, 115 typen fietsen in de officiële uitslag en 438 panelleden: in het weekend van 23 en 24 maart was Utrecht het decor van de Grootste Fietstest van het land. De hoofdrol in dit testweekend, georganiseerd door fietstest.nl, was voor de consumenten, lezers van deze krant. Zij fungeerden als panellid op wielerbaan De Nedereindse Berg. De testers, zonder commerciële belangen bij een van de fietsfabrikanten, bogen zich over zeven categorieën:

1. elektrische stadsfietsen
2. elektrisch sportief woon-werk

3. elektrische transportfietsen
4. elektrische lifestylefietsen
5. elektrische vouwfietsen
6. elektrische family bikes
7. speed pedelecs

  1. Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen
    Update

    Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen

    Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Ook verschillende chipmakers zouden naar verluidt stoppen met leveren aan Huawei.