Dit zijn de beste smartphones tot 400 euro
Beste koopSmartphones zijn er in tal van prijsklassen. Niet iedereen wil een peperduur topmodel, maar een instappertje is misschien weer wat te krap bemeten. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, waarvoor je niet de hoofdprijs wil betalen, maar waarop je ook niet teveel wil beknibbelen, dan vertellen wij je samen met Hardware Info in deze koopgids welke je moet hebben - en waarom.
Voor deze koopgids richten we ons op toestellen die 250 tot 400 euro kosten. Uiteindelijk selecteerden we middels onze Productvergelijker 16 toestellen van diverse fabrikanten, waarmee we een groot deel van dit segment hebben meegenomen. Enkele toestellen ontbreken, doordat fabrikanten deze niet voor de deadline konden aanleveren. Door koopgidsen als deze met enige regelmaat te updaten hopen we dit zoveel mogelijk te ondervangen.
De beste smartphone tussen 250-400 euro: Xiaomi Mi 9T
Uit de selectie van de door ons geteste smartphones die momenteel 250 tot 400 euro kosten komt de Xiaomi Mi 9T als beste allround smartphone naar voren.
Wie op zoek is naar een smartphone met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, kan niet om Xiaomi heen. Ongeacht het budget, want de fabrikant biedt uitstekende toestellen aan in alle prijssegmenten. De Mi 9T moet als nieuwste aanwinst het midrange-segment op stelten zetten en slaagt daar heel behoorlijk in.
Voor 349 euro krijg je een smartphone die maar weinig onderdoet voor veel duurdere modellen. Hij heeft een modern en degelijk ontwerp, een fraai oled-scherm, krachtige hardware en is compleet met functies als nfc, usb-c en bluetooth 5.0. De drie camera’s achterop bieden uiteenlopende, nuttige functies en maken over het algemeen goede foto’s. De beeldkwaliteit kan niet tippen aan die van duurdere smartphonecamera’s, maar dat kan je ook niet verwachten. De uitschuifbare frontcamera heeft voor- en nadelen. Hij maakt een voorkantvullend scherm mogelijk en dat is fijn, maar het harde zoemgeluid en trage schuiven zijn vervelend en kan tot valschade leiden.
Samenvattend doet de Mi 9T wat we van Xiaomi gewend zijn: hij biedt ontzettend veel waar voor zijn geld en laat zien dat een uitstekende smartphone ook betaalbaar kan zijn. Xiaomi’s Mi 9 is op sommige punten beter, maar lang niet altijd. Bovendien is hij vijftig euro duurder. De Mi 9 SE is slechts iets goedkoper dan de T-uitvoering en scoort op de meeste vlakken minder goed, waardoor de Mi 9T voor velen de beste keuze is.
Het alternatief voor fotoliefhebbers: Oppo Reno Z
Ben je naast een beller een fotograaf pur sang, dan is de Oppo Reno Z een waardig alternatief. De Reno Z heeft van de twee de betere camera, maar is wat betreft display, accuprestaties en grafisch kracht een net wat mindere partij.
De Oppo Reno Z lijkt in vorm behoorlijk op de Mi 9T. Ook de Reno Z heeft een ogenschijnlijk feilloos afgewerkte behuizing die een premium look and feel geeft.
De kracht van de Reno Z ligt vooral op het vlak van de camera. Het toestel heeft aan de achterzijde enkel een primaire camera en een 5 megapixel dieptesensor en heeft dus niet de beschikking over een groothoek- en/of telelens. De foto’s die de Reno Z weet vast te leggen zijn echter van hoge kwaliteit.
Het 6,4 inch full hd+ oled-display komt redelijk uit de test. In de grafische benchmarks is de Oppo Reno Z onder de streep een solide subtopper. Datzelfde geldt eigenlijk voor de accutests, waarin de Reno Z redelijke prestaties weet te overleggen zonder echt te imponeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Kan de baas meelezen als je whatsappt op een werkcomputer?
Veel mensen maken dagelijks gebruik van WhatsApp, óók op het werk. Maar als je dat op een werk-pc doet, kan de baas dan ook meelezen? -
PREMIUM9
Waarom FIFA-games niet langer FIFA zullen heten: licentiekosten voetbalbond verdubbelen
Gameproducent Electronic Arts stopt na bijna 30 jaar met het gebruik van de FIFA-licentie. Nieuwe delen in de FIFA-voetbalgameserie zullen vanaf nu onder een andere naam verschijnen. Wat zijn de gevolgen voor het voetbalspel en waarom breekt het bedrijf met de beroemde voetbalbond? -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
klantenservice
'Lieverd' van Ziggo bedolven onder complimenten na trol-gesprek met Hans Teeuwen
Een doordeweekse werkdag is voor een telefoniste van VodafoneZiggo uitgelopen op een wel heel bijzondere ervaring. De medewerkster van de klantenservice kreeg afgelopen week niemand minder dan Hans Teeuwen aan de telefoon. De cabaretier zag zijn kans om de vrouw in het ootje te nemen. VodafoneZiggo is bekend met het uitgelekte gesprek en zegt trots te zijn op de werknemer.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Facebook is een jaar later nog gratis: gaat de app nog geld kosten?
Moet je straks geld betalen om Facebook te gebruiken? Dat dreigende scenario leek vorig jaar ineens reëel, toen de app gebruikers vroeg om zogenoemde trackers toe te staan ‘om ons gratis te houden’. -
Dit is de ideale tech-uitrusting voor studenten
Met een simpel schrift en een computer redt een student het doorgaans niet meer. We zochten uit wat je allemaal nodig hebt en vooral: wat het allemaal moet kosten.