Dit zijn de beste smartphones tussen de 150 en 250 euro
We publiceren eens in de twee maanden een nieuwe smartphonegids, waarin we tientallen smartphones in verschillende prijsklassen uitvoerig testen en rangschikken. Er zijn in de afgelopen periode weer meerdere interessante toestellen bijgekomen. Deze aflevering bekijken we de beste smartphones tussen de 150 en 250 euro.
Redmi Note 8 Pro (vanaf 160 euro)
De Redmi Note 8 Pro blijft om diverse redenen een aanrader. We hebben inmiddels de Note 9 Pro ook getest, maar denken dat de 8 Pro voor de meeste mensen nog steeds de beste keuze is, ook omdat er soms gestunt wordt met het toestel. We hebben hem al gezien voor 169 euro. De primaire camera is bij weinig licht net even beter door zijn iets grotere sensor, en de foto’s zijn iets contrastrijker, terwijl de camerasystemen verder vrijwel niet verschillen.
Ook de chips verschillen in de praktijk niet veel, maar de 9 Pro is wel net iets sneller bij het opstarten van grote apps, hij laadt sneller op en hij heeft een groter scherm, wat overwegingen kunnen zijn om toch voor de 9 Pro te gaan.
Doorslaggevend voor ons is echter de erg goede leesbaarheid in de zon van de 8 Pro, wat tegelijkertijd illustreert hoe klein de verschillen zijn. Over het algemeen heeft het 8 Pro-toestel goede specificaties voor deze prijs. De behuizing is stevig en de vingerafdrukscanner achterop hebben we in deze prijsklasse liever dan een tragere scanner achter het scherm.
Ook de accuduur, die ongeveer gelijk is aan die van de 9 Pro, mag er zijn. Het grote scherm heeft een prima 1080p-resolutie. Het is weliswaar een lcd, maar goede oled-schermen zijn nog schaars in deze prijsklasse. Een potentieel nadeel is dat het een grote en vrij zware smartphone is. Ook over de software zijn de meningen verdeeld.
Motorola Moto G8 Plu (vanaf 204 euro)
De G8-toestellen staan op het punt om vervangen te worden door hun opvolgers. Daarom twijfelden we enigszins over deze aanrader, want de software-ondersteuning is daardoor beperkt. Er is dus zeker iets voor te zeggen om even te wachten op de volgende generatie.
Niet iedereen kan echter wachten en we vinden dit nog steeds een goede keuze. De G8 Power en G8 Plus vallen binnen onze prijsklasse en hebben zeer vergelijkbare specificaties. Op het eerste gezicht zou je misschien naar de G8 Power neigen, omdat de accucapaciteit groter is. Dit vertaalt zich in onze tests ook daadwerkelijk in een langere accuduur dus voor accuvreters is dit zeker een goede keuze.
Toch is de G8 Plus wat ons betreft voor de meeste mensen waarschijnlijk een betere optie, omdat hij net iets meer allround is. Ook dit toestel heeft namelijk een goede accuduur, maar vooral ook een betere camera. Het gaat ons dan vooral om de primaire sensor, die beter is dan bij de G8 Power.
Ten opzichte van andere toestellen in deze prijsklasse heeft hij een fijn scherp scherm dat goed af te lezen is in direct zonlicht, al kan het contrast een stuk beter. Ook laadt het toestel snel op en is de software lekker overzichtelijk.
Samsung Galaxy M21 (vanaf 228 euro)
De Galaxy M21 heeft een net iets minder goede prijs-kwaliteitsverhouding dan de Xiaomi Note 8 Pro, maar wel een mooi contrastrijk oled-scherm met prima 1080p-resolutie, en dat is een zeldzaamheid in deze klasse. Met de accuduur zit het ook wel snor, blijkt uit onze accutests. Door onder meer de grote 6000mAh-accu is het geen licht toestel, maar wel lichter dan de Note 8 Pro.
De behuizing is overigens wel van plastic en voelt wat goedkoper aan dan bij veel andere toestellen in deze klasse. De hardware is op papier niet slecht, maar toch lijkt de telefoon in de praktijk niet zo vlot als sommige concurrenten, en dat is iets om rekening mee te houden bij de aankoop.
De camerakwaliteit is voor deze prijsklasse wel zeer acceptabel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waar moet je op letten als je tech koopt in de Verenigde Staten?
De euro is aan het opkrabbelen na een dip in 2022, waardoor je meer dollars kan wisselen. Voeg daar goedkopere prijzen in de VS aan toe, en winkelen aan de overkant van de oceaan wordt weer interessant. Waar moet je op letten als je tech koopt in Amerika? -
Storing onlinebankieren bij ING is voorbij
De storing bij het onlinebankieren bij ING, die al sinds woensdag 10.00 uur speelde, is voorbij. Dat laat een woordvoerster van ING in de nacht van woensdag op donderdag aan het ANP weten. Op de website Allestoringen was al te zien dat het aantal klachten drastisch was teruggelopen en op sociale media meldden klanten dat ze geen problemen meer ervoeren bij het inloggen en doen van digitale betalingen op zowel de website als de app. -
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker. -
Xiaomi brengt volgend jaar smartphones uit met selfiecamera achter scherm
Het Chinese technologiebedrijf Xiaomi begint volgend jaar de massaproductie van smartphones met een selfiecamera achter het scherm. Daarvoor gebruikt de Chinese fabrikant de derde generatie van zijn Under-Display Camera, met een nieuwe pixelindeling, wat de schermkwaliteit moet verbeteren. -
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen.
-
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant. -
-
-
De nieuwste vouwbare telefoon ligt op 18 september in de winkel voor... 1999 euro
Samsung heeft alle details aangekondigd over zijn vouwbare Galaxy Z Fold2. De telefoon komt 18 september uit in de Benelux en gaat maar liefst 1999 euro kosten. Samsung had al eerder wat details laten zien bij een presentatie vorige maand. -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Heeft iedereen straks een kwantumcomputer in huis?
De kwantumcomputer belooft een onvoorstelbare rekenkracht en zal daarom onze wereld veranderen. ,,Hij kan dingen die we ons nog niet eens kunnen voorstellen.”