Dit zijn de beste smartphones tussen de 400 en 600 euro
Ben je van plan een nieuwe smartphone aan te schaffen? Heb je hoge eisen maar wil je niet al te veel geld uitgeven? Vandaag behandelen we de beste smartphones in het midrange-segment tussen de 400 en 600 euro.
Dit is een ingekorte koopgids van Hardware Info. Het volledige artikel met 22 smartphones lees je hier.
Een gloednieuwe smartphone kost tegenwoordig al gauw meer dan 1000 euro. Natuurlijk krijg je dan de nieuwste foefjes, het mooiste scherm en de best mogelijke prestaties, maar die alsmaar stijgende prijs is voor veel mensen een groot obstakel. Een telefoon in het middelste segment is een mooi compromis tussen prijs en kwaliteit. In dit artikel lees je over de twee best presterende middenklassers.
Onze keuze: OnePlus 7T
De OnePlus 7T kost je net iets minder dan 600 euro, maar qua afwerking en ontwerp doet het toestel niet onder voor de veel duurdere vlaggenschepen van andere fabrikanten. De randen en hoeken zijn modieus afgerond en het toestel ligt stevig en prettig in de hand. Het scherm is van hoge kwaliteit en kent een hoge resolutie en maximale helderheid. De 7T heeft vier camera’s. Eén voor selfies, terwijl de andere drie geschikt zijn voor allerlei soorten foto’s.
Ook onder de motorkap presteert de OnePlus 7T goed. Het toestel beschikt over de snelste interne chip van A-merk Qualcomm, heeft een hoog werkgeheugen en heeft 128 GB aan opslagcapaciteit. Door het gebrek van een micro-SD ingang is de opslag helaas niet uit te breiden. Nog twee kleine minpuntjes: we missen de ondersteuning voor draadloos laden en de 3,5mm (mini)jack. Met die eerste kunnen wij prima leven, de tweede is helaas onderdeel van een bredere trend die niet te stoppen lijkt.
Het alternatief: de Samsung Galaxy S10e
Met de Galaxy S10e introduceerde Samsung voor het eerst een kleinere en goedkopere optie binnen de S-serie die traditiegetrouw uit een reguliere- en een plus-versie bestond. Goedkoper was hier overigens een relatief begrip: bij introductie moest de S10e 749 euro kosten. Inmiddels zijn we nog geen jaar verder en de prijs is gezakt tot gemiddeld 607 euro en in de praktijk zelfs tot ver onder de 550 euro. Voor dat bedrag krijg je een smartphone die onder de streep goed uitgerust is en bovendien erg compact. Of je dat laatste kan waarderen is natuurlijk een persoonlijke afweging. Maar wanneer dat het geval is, is de S10e een van de weinige keuzes die je op de huidige smartphonemarkt hebt.
Dat laatste gaat zeker op voor compacte toestellen met high-end specs en features en overeenkomstige prestaties. Zo heeft de S10e dezelfde uitstekende chip als zijn aanzienlijk duurdere serie-genoten, net als de twee camera’s (waarvan één ultra groothoek) op de achterzijde en de display van het toestel. Is er dan helemaal geen kritiek? Jawel: de accuduur van de S10e valt tegen. Slecht is het niet, maar we hadden het toestel liever wat langer kunnen gebruiken. Aan de andere kant is dat simpelweg de prijs die je betaalt voor een compact toestel met snelle (en dus veeleisende) interne chip. Onder de streep mag dat de pret zeker niet drukken en is de Samsung Galaxy S10e een waardig alternatief voor de OnePlus 7T.
Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
Elon Musk: deel Twitter-algoritme eind maart openbaar
Elon Musk kondigde vrijdag aan dat Twitter het algoritme openbaar gaat maken waarmee het platform tweets aan gebruikers aanbeveelt. De daarvoor gebruikte code wordt op 31 maart ,,open source”, zei de eigenaar en baas van het sociale medium in een tweet. -
Beste koop
Dit zijn de beste e-readers tot 150 euro
Een boek lezen is de afgelopen jaren makkelijker geworden door de komst van e-readers. Elektronische tablets die specifiek bedoeld zijn voor het lezen van boeken. In tegenstelling tot bij producten als smartphones en laptops komen er niet ieder half jaar nieuwe modellen uit, maar inmiddels hebben alle grote merken nieuwe e-readers uitgebracht. Tweakers nam een kijkje. -
Kort geding20
Mogelijk miljoenen Nederlanders slachtoffer van datalek: ‘Serverbedrijf hield informatie lang achter’
Het datalek bij circa tien grote Nederlandse marktbureaus is nog veel groter dan tot nu toe werd verondersteld. Daarvoor waarschuwt Dave Maasland, ceo van het digitale beveiligingsbedrijf Eset Nederland. Ondertussen probeert het getroffen bureau Blauw nog altijd duidelijkheid te krijgen bij het serverbedrijf waar de data opgeslagen stonden. Dat weigert volgens directeur Jos Vink openheid van zaken te geven. Daarom volgt een kort geding. -
29
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
-
-
Beste koop
Met deze budget-smartphones tot 250 euro schiet je de beste foto's
Wil je echt mooie foto’s maken, dan moet je een topmodel smartphone aanschaffen – of beter nog, een losse camera met een forse sensor en een verzameling dito lenzen. Niet iedereen zal zich die luxe kunnen of willen veroorloven. Vandaag bekijken we daarom de fotokwaliteit van een elftal minder dure toestellen: smartphones die voor minder dan 250 euro te koop zijn. -
Musk erkent in e-mail: Twitter is sinds zijn komst 24 miljard dollar minder waard geworden
Volgens Elon Musk is Twitter nu ongeveer 20 miljard dollar (18,55 miljard euro) waard, zo scheef hij vrijdag in een e-mail aan medewerkers van het bedrijf. In oktober betaalde Musk nog 44 miljard dollar voor het sociale netwerk.