Dit zijn dé twaalf gratis vakantieapps die je deze zomer moet downloaden
Vakantie!Het was even onzeker door het coronavirus, maar we mogen weer op vakantie naar bepaalde landen. Op vakantie of genieten van de voorpret: deze apps kunnen helpen voor een verrassende, stressloze of bijzondere vakantie.
Delen per e-mail
1. Skyscanner
Nog geen vakantieplannen door de corona? Met Skyscanner vind je automatisch de goedkoopste vluchten. Het programma doet dat na het invullen van bestemming en vliegdagen. Ideaal voor lastminutereizen dus. Let wel goed op bijkomende kosten. Zo hebben goedkope vluchten vaak geen ruimbagage inbegrepen. En ja, dat geldt ook voor ‘onze’ KLM.
2. Google Maps
Zo bekend, maar toch goed om te vermelden, zeker nu toegang tot 4G in het buitenland vaak geen probleem meer is. Google Maps is eigenlijk alles wat je nodig hebt qua navigatie en routekaarten. Op zoek naar een restaurant? Tik dan gewoon ‘eten’ in en kijk wat je tegenkomt. Toch bang voor onverwachte internetkosten? Download dan bijvoorbeeld een klein stukje van de kaart van uw vakantiebestemming. Dan is de kaart ook offline te gebruiken. Een goed alternatief is Waze.
3. Taxi-app (Uber, Lyft, Grab)
Taxi's op vakantie zijn allang niet meer weggelegd voor de elite. Via de techbedrijven Uber, Lyft of Grab zijn de ritten zo betaalbaar geworden, dat het inmiddels een acceptabel vervoermiddel is. Let wel: de taxi’s zijn alleen goed te vinden in steden en andere populaire gebieden.
4. Translate
Translate doet wat het zegt: vrijwel elke taal accuraat vertalen. Geef de zin op of praat tegen de telefoon en de vertaalde zin rolt eruit. Met de fotofunctie kunt u zelfs een foto maken van een buitenlandse zin - denk aan de onbegrijpelijke menukaart! De app vertaalt die zin vervolgens in de foto.
5. Withlocals
Genoeg van eindeloos op de camping zitten met een Donald Duck? Neem dan eens kijkje naar Withlocals. Met deze app is te zien wat de lokale bevolking doet in de buurt. De app wordt ook onderhouden door deze locals, die soms zelfs een privétour organiseren. Wel 1,5 meter afstand houden natuurlijk.
6. ACSI Campings Europa-app
Toch verkeken op de reistijd of op zoek naar meerdere campingparels? Neem dan een kijkje naar de ACSI Campings Europa-app. In de app zijn zo’n 9000 campings te ontdekken, inclusief uitvoerige beoordelingen en foto’s.
7. Packpoint
Voor veel mensen is inpakken een rotklus. Met deze app wordt dat een stuk makkelijker. Vul in wat voor reis is gepland en de app verstuurt automatisch een checklist. Zelf dingen toevoegen is mogelijk.
8. Journi
We hebben het allemaal weleens gezegd: dit jaar ga ik een reisdagboek bijhouden. Met Journi kunt u een persoonlijk reisverslag maken met onder meer foto’s, tekst en een reistracker. Tevreden over het dagboek? Dan kunt u het met een druk op de knop laten afdrukken.
9. Flush
Hoge nood tijdens de monsterfile in Zuid-Frankrijk? In deze app staan alle openbare toiletten op reis en de beste route voor een snelle pitstop. De app bevat 190.000 toiletten in Europa. Misschien niet een app die je snel nodig zult hebben, maar het is beter om ’m te hebben voordat het te laat is.
10. Audible (of elke andere luisterboekapp)
Luisterboeken zijn te gek tijdens een lange autorit. Audible (van Amazon) werkt met een abonnement en levert een boek per maand voor ongeveer 15 euro. Dat kan elk boek zijn, van 150 pagina’s tot 2000. Het boek wordt offline gedownload, dus geen kopzorgen over dataverbruik.
11. Moovit
Liever geen taxi of Uber? Moovit heeft openbaarvervoerinformatie van zo’n vijftienhonderd steden. Zo kunt u toch makkelijk rondreizen zonder tienduizend brochures en andere foldertjes te moeten verzamelen.
12. TripAdvisor
Of het nou Yelp, TripAdvisor, TheFork of een dergelijke vergelijkingssite is, met deze apps is meteen te zien wat je kunt verwachten van een uitje, plek of restaurant. Altijd handig om paraat te hebben.
13. Reisapp van MinBuZa
Ja, corona is nog niet voorbij, dus raden we aan om de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. Daar krijg je actuele informatie over jouw vakantieland. Handig dus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
En IS HET WAT?
Slimme stoomoven: handige vinding, maar dit zijn de nadelen
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal testen experts het gloednieuwe concept: Mealhero. -
Texaanse chipfabrikanten gesloten wegens winterkou
Fabrieken van elektronische chips in de Amerikaanse staat Texas zien zich gedwongen om een week lang de deuren te sluiten. Door een koudegolf zijn de energieleveranciers niet in staat om voldoende stroom te leveren. De sluiting komt ongelegen, want er heerst op dit moment al een wereldwijd tekort aan halfgeleiders. -
‘Onze dochter was de redding voor de postnatale depressie van mijn vrouw’
Blijdschap, dankbaarheid trots: een nieuwe baby staat meestal synoniem aan een blije ervaring. Maar wat als jouw partner dat anders ervaart? Angst en somberheid horen ook bij het moederschap, maar daar praten we liever niet over. -
Nieuw initiatief gaat nepnieuws bestrijden met actuele feitenchecks
Nederlanders kunnen vanaf donderdag op één plek terecht voor actuele feitenchecks op het nieuws, bijvoorbeeld op het gebied van corona. De nieuwe The Fact Club is een initiatief van Vereniging De Publieke Zaak en de Universiteit Leiden. -
PREMIUM
Je huis verhuren via Airbnb: dwingende toon en toch blije gasten
Een woning huren via Airbnb is razend populair. Verslaggever Joost Dijkgraaf zette zijn eigen huis op de site. Dit is er wat er gebeurde.
-
Beste koop
Nooit meer draadjes: dit zijn de beste volledig draadloze oordoppen voor op vakantie
Er zullen altijd mensen zijn die zweren bij een draad. Toch winnen écht draadloze in-ear oordoppen aan populariteit. Hardware Info nam een aantal topmerken onder de loep en koos de beste dopjes voor jouw muzikaal genot. -
Superbespaarders
Emma (25) redt het met 78 euro aan boodschappen per maand: ‘Ik eet graag linzensoep’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Emma Mouthaan (25) studeert nog en belegt wat ze overhoudt om vroeg met pensioen te kunnen. -
HvA en UvA getroffen door cyberaanval
De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn doelwit van een cyberaanval. Onbekenden ‘hebben zich toegang verschaft tot de ICT-omgevingen van de HvA en UvA’, schrijft de universiteit.