Volledig scherm
© AFP

Dit zijn dit najaar de telefoons met de beste batterijduur

Beste koopHet is weer tijd om de beste smartphones van dit najaar onder de loep te leggen. Ook deze keer tonen we je, op basis van onze reviews en testdata, per categorie vier tips voor de beste smartphones die je kunt kopen. Deze keer: de smartphones met de beste accuduur.

Die vier categorieën zijn ongewijzigd ten opzichte van de vorige keer, maar hebben een iets duidelijkere naam gekregen: ‘De beste prijs-kwaliteitverhouding’, ‘De beste accuduur’, ‘De ultieme’, de topmodellen dus, en ‘prijsdalers’, voor koopjesjagers die niet per se het nieuwste van het nieuwste willen. Met deze tips kun jij hopelijk deze herfst genieten van de telefoon die het beste aansluit bij je wensen.

De telefoon met de beste accu: Motorola Moto G7 Power

Volledig scherm
Motorola G7 Power. © Hardware.Info

Zoek je de telefoon met op dit moment de beste accuduur? Dit is hem: de Motorola Moto G7 Power. Hij gaat in onze browsetest uren langer mee dan de accutopper die Zenfone 6 heet en bijna twee keer zo lang als een gemiddelde smartphone. Dat komt door zijn grote 5000mAh-accu en zuinige, maar weinig krachtige, Snapdragon 632-processor van Qualcomm.

Alternatieven

Huawei P30 Pro

Volledig scherm
© Reuters

Ook de P30 Pro van Huawei verschijnt staat in rijtje van apparaten met de beste batterijduur. Hij gaat lang mee dankzij de 4200mAh-accu en het zuinige scherm, dat niet zoveel stroom vreet als bijvoorbeeld het scherm van Huaweis eigen Mate 20 Pro. Hij moet het afleggen tegen de Zenfone 6 van Asus, maar van de telefoons die je in Nederland gemakkelijk kunt kopen, is dit de telefoon met beste accuduur die wij in ons testlab hebben gehad. Bovendien heeft hij wat ons betreft de beste camera in een smartphone van dit moment.

Apple iPhone 11 Pro Max

Volledig scherm
© ANP

Helaas: de iPhone met de beste accuduur is ook de duurste. Dat was vorig jaar wel anders met de XR, maar nu komt de 11 Pro Max als beste uit de bus. Voor die 1250 euro heb je wel een grote iPhone die op alle vlakken als prima smartphone uit de bus komt.

Asus Zenfone 6

Volledig scherm
Asus Zenfone 6 © Asus

Vanwege een verloren rechtszaak over een 3G-octrooi tegen Philips is hij niet in Nederland te koop, maar hij lag toch al in ons testlab en de review was al ver gevorderd… De Zenfone 6 van Asus is met enige afstand op het gebied van accuduur de beste hedendaagse, luxere telefoon, mede dankzij de zuinige lcd en de 5000mAh-accu.