‘Duizelingwekkende’ camera-app van Nederlander wint Apple-prijs

De camera-app Spectre van onder meer de Nederlandse ontwerper Sebastiaan de With heeft van Apple de prijs gekregen voor beste iPhone-app van 2019. De app maakt het onder meer mogelijk mensen van foto’s te halen door plaatjes te maken met een lange belichtingstijd.

De With maakt de app met ontwikkelaar Ben Sandofsky en Apple noemt de app een ‘duizelingwekkende hoeveelheid technologie om iedereen foto’s met lange sluitertijd te laten maken’. Spectre gebruikt de lange sluitertijd om bijvoorbeeld lichtportretten te maken of grote hoeveelheden voorbijgangers van je foto te halen. De With en Sandofsky maken ook Halide, een andere krachtige app om foto’s te maken met iPhones.

De sluitertijd geeft aan hoelang de beeldsensor van de camera (in dit geval de iPhone) wordt blootgesteld aan het licht van de omgeving. Door het kiezen van een hele lange sluitertijd, vervallen alle bewegende objecten in je foto. Zo kan je bijvoorbeeld een druk plein fotograferen, zonder dat er honderden toeristen op de foto staan.

Apple heeft per apparaat één app gekozen om in het zonnetje te zetten. Voor de iPad is dat Flow by Moleskine, een teken-app. Op de Mac gaat het om opmaakprogramma Affinity Publisher. Apple reikt de prijzen voor de beste app jaarlijks uit. Vorig jaar ging de iPhone-prijs naar teken-app Procreate Pocket. 

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS
  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen