Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Duizenden Amerikanen ontvangen plots maanden oude Valentijn-sms’jes na fout provider

Het moet even schrikken zijn geweest voor de ontvangers: duizenden Amerikanen ontvingen in de nacht van 6 op 7 november sms’jes die al op Valentijnsdag voor hen bestemd waren. Op 14 februari hebben zij die berichten nooit ontvangen.

De in totaal 168.149 berichten werden nu pas afgeleverd door een fout van het bedrijf Syniverse, dat sms-diensten levert aan grote Amerikaanse providers als T-Mobile, Sprint, AT&T en Verizon. Bij klanten van elk bedrijf trad het probleem op. Vermoedelijk ging het mis bij een onderhoudsupdate aan een systeem, zo laat een woordvoerder van Sprint weten aan technologiewebsite Wired. De problemen waren volgens de provider snel verholpen, maar er werd niet voorkomen dat de oude berichten alsnog zijn verstuurd.

Het foutje levert behoorlijk wat ongemakkelijke situaties op, zo is te lezen op Twitter. Bij de één liep een potentiële date op de klippen, terwijl de ander in het holst van de nacht een berichtje ontving dat Valentijnsdag maar een verzonnen en commerciële boel is. Een andere gebruiker is vooral teleurgesteld dat hij juist géén berichten ontving. 

 1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
  Recensie

  Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

  Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

Disney+ abonnee geworden?

 • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
 • Ja, tijdelijk in elk geval (14%)
 • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
 • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
5796 stemmen