Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Einde aan telefoonterreur: geen ongewenste telefoontjes van callcenters meer

Zomaar gebeld worden door een verkoper die allerhande producten probeert aan te smeren mag per 1 juli niet meer: mensen moeten speciaal toestemming geven om gebeld te worden óf al klant zijn van het bedrijf.

58 reacties

 • Tycho rensen

  1 jaar geleden
  deze wet werkt nu al niet want ik word nog steeds ongevraagd lastig gevallen per telefoon. heb deze week al meer dan 20 telefoonnummers geblokkeerd maar elke keer blijven ze bellen onder een ander nummer en de ene heeft een nog betere smoes dan de andere. zolang ze niet de bron van het kwaad aanpakken ( de opdrachtgevers) ben ik bang dat er weinig veranderd......
 • Fabian Lionearth

  1 jaar geleden
  Helaas heeft deze maatregel weinig zin. De callcenters blijven bellen en gebruiken bij uitbellen een niet-bestaand of een nummer van iemand anders mee (spoofing). Het wordt tijd dat spoofing keihard wordt aangepakt.
 • Vijverberg

  1 jaar geleden
  Er wordt door energie-terrors met belbots gewerkt. Deze bots bellen je op en zodra je opneemt wordt dat geregistrrerd en wordt je direct door een ander nummer (meestal 085 of 088, maar zelfs ook 015,020,010 of andere kengetallen) gebeld en heb je ze weer aan de lijn. Ik hoop inderdaad dat dt straks verleden tijd is, Ik bepaal zelf wel of ik teveel betaald of wil overstappen, dat begrijpen de meeste niet en hebben je contract al zowat klaar staan. Buitelandse nummers gaan direct naar de blocked.
 • D. Naumann

  1 jaar geleden
  Al die zogenaamde bedrijfjes die jou jaarlijks bellen om zgn. je contract even door te nemen en je bij goedkopere energieaanbieders willen onderbrengen, beschouwen volgens mij gewoon iedereen als hun klant dus ik weet niet wat wij hier mee opschieten.
 • Becker

  1 jaar geleden
  Ik wordt al tijden gebeld door van allerlei leiden. Energie contracten, Windows uit India notabele etc. Vriendelijk vragen haal mijn nummer uit jullie systeem werkt niet. Windows beantwoord ik met de wens dat ik hoop dat ze allemaal corona krijgen op die afdeling en dan hangen ze op. De Nederlands sprekende telemarketers benader ik ook agressiever. Maar het bellen blijft. Dit stopt alleen als de verantwoordelijken van die bedrijven standaard opgepakt gaan worden en direct drie mnd opgesloten.