Volledig scherm
© ANP XTRA

Enorme roof bij grootste bitcoinbeurs: 41 miljoen dollar gestolen

Bij de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, is voor 41 miljoen dollar aan bitcoins gestolen. Het gaat om 7000 bitcoins, twee procent van alle bitcoins op die beurs. Dat meldt de beurs op haar eigen blog.

De hackers gebruikten phishing en virussen om in te breken op accounts van verschillende gebruikers. Als die probeerden in te loggen, kregen de hackers gegevens in handen. Daarmee konden ze in de digitale portemonnees komen van Binance-gebruikers.

Volgens de beurs gingen de hackers gestructureerd en geduldig te werk. Daardoor wisten ze de bestaande beveiligingscontroles te omzeilen. Pas toen de transactie was uitgevoerd, gingen de alarmbellen bij Binance af. Alle andere opnames van bitcoins zijn toen onmiddellijk stopgezet. 

Quote

We smeken om uw begrip tijdens deze moeilijke situatie

Changpeng Zhao, CEO Binance

Grondige check

Op dit moment wordt grondig onderzoek gedaan naar alle veiligheidssystemen van de cryptobeurs. Volgens Binance gaat dit ongeveer een week duren. Gedurende deze check vinden geen transacties plaats. ,,We smeken om uw begrip tijdens deze moeilijke situatie’’, schrijft de CEO van Binance.

Het gaat om de zoveelste diefstal van cryptomunten. Nadat het nieuws bekend was geworden, ging de waarde van de bitcoin direct ruim 4 procent omlaag om vervolgens weer wat op te krabbelen. Een bitcoin was vandaag in de loop van de ochtend een kleine 5900 dollar waard. De waarde is de laatste tijd geleidelijk flink gestegen na een periode van daling afgelopen jaar.