Volledig scherm
© LoboStudioHamburg / Pixabay

Facebook en Instagram even plat na wereldwijde storing

Wie deze middag even op Facebook wilde kijken liep tegen verschillende problemen aan. Het sociale netwerk had wereldwijd te kampen met bereikbaarheidsproblemen. 'Facebook is snel weer online', kregen mensen die nog moeten inloggen te zien. Ook Instagram, eigendom van het Amerikaanse bedrijf, kende soortgelijke problemen.

Volledig scherm
Foutmelding op Instagram © Instagram

Niet alleen in ons land liepen gebruikers tegen problemen aan, ook in Groot Brittannië melden veel media problemen. Veel mensen konden al een uur het sociale netwerk niet gebruiken. De storing maakt voor velen de hele site geheel onbereikbaar. Er waren echter ook mensen die wisten te melden dat ze alleen geen nieuwe bewerkingen meer konden doen.

Even na vier uur vandaag kwamen de eerste meldingen van mensen binnen die weer normaal gebruik konden maken van Instagram en Facebook. Voor de meeste mensen lijkt het netwerk op dit moment weer goed bereikaar.

,,Door een technische storing ondervonden mensen problemen om op Facebook te komen. We hebben direct onderzoek gedaan naar de oorzaak en inmiddels is Facebook vrijwel overal weer actief", aldus een woordvoerster van het bedrijf.

9292

De website van 9292, die informeert over het openbaar vervoer, is deze middag weer gaan werken. De reisinformatieplanner kampte ook vrijdag al met de storing.

Zaterdagmiddag deed wel de app het weer (voor iPhone en Android), maar de website is nog steeds niet te raadplegen. Het gaat volgens het bedrijf om een technische storing en er wordt hard aan een oplossing gewerkt.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (13%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (11%)
  • De snelheid (28%)
  • Veiligheid en privacy (31%)
3658 stemmen