AFP
Volledig scherm
© AFP

Facebook en Instagram slecht bereikbaar door wereldwijde storing

Facebook en Instagram zijn slecht of helemaal niet te bereiken door een wereldwijde storing. Vooral gebruikers van Instagram lijken last te hebben. De site is voor veel mensen helemaal niet te gebruiken.

 1. Nieuwssites staan vol artikelen die niet door mensen zijn geschreven: ‘Vraag je af wíe het brengt’
  kunstmatige intelligentie

  Nieuwssi­tes staan vol artikelen die niet door mensen zijn geschreven: ‘Vraag je af wíe het brengt’

  Kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om zoveel mogelijk nieuwsartikelen te produceren, blijkt uit onderzoek van factchecking-tool NewsGuard. Wereldwijd staan websites vol met enorme hoeveelheden ‘clickbait-artikelen’ van lage kwaliteit om geld te verdienen aan advertenties. „We hebben hier allemaal verantwoordelijkheid in”, aldus cybersecurity expert Dave Maasland.
 2. Nieuwe functie Snapchat wil met kinderen afspreken: 'Zie ik je vanavond? Ik ben een echt persoon!’
  PREMIUM
  113 en kindertelefoon bezorgd
  61

  Nieuwe functie Snapchat wil met kinderen afspreken: 'Zie ik je vanavond? Ik ben een echt persoon!’

  Een gloednieuwe chatbot van Snapchat suggereert in gesprekken een echt persoon te zijn met wie kinderen een afspraakje kunnen maken. De robot komt op eigen initiatief met voorstellen waar af te spreken en geeft aan welke kleding hij zal dragen. Mediadeskundigen reageren verbijsterd en roepen Snapchat ter verantwoording. 113 Zelfmoordpreventie vreest voor levensgevaarlijke situaties. ,,Zeker in het geval van suïcidaliteit.”