Volledig scherm
Facebook stort zich op de datingmarkt. © EPA

Facebook stelt lancering Nederlandse datingapp op laatste moment uit

Nederlandse vrijgezellen die hadden gehoopt op Valentijnsdag via het nieuwe Facebook Dating de liefde te vinden, hebben pech. De lancering van het nieuwe platform is in Europa op het laatste moment uitgesteld. Volgens een woordvoerder neemt Facebook meer tijd om ‘het product klaar te maken voor de Europese markt’.  

De spectaculaire lancering van Facebook Dating stond voor vandaag gepland in Amsterdam, ook in Berlijn zou het deze week feest zijn. Maar vandaag kwam de mededeling dat de presentatie niet doorging. Volgens de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zouden gebruikers vanaf Valentijnsdag, vrijdag aanstaande dus, gebruik kunnen maken van het platform. 

De app geeft mensen die op zoek zijn naar de liefde suggesties van potentieel interessant datemateriaal. Facebook selecteert die mogelijke matches aan de hand van gezamenlijke interesses of evenementen die door beide gebruikers bezocht worden. Vervolgens kunnen ze op het profiel van anderen reageren. Een wederzijdse match is daarvoor niet nodig. Ook kunnen de gebruikers hun Instagram-account aan de datingapp koppelen. Op die manier hoopt Facebook de concurrentie aan te gaan met populaire datingapps als Tinder en Happn. 

Niet onverdeeld positief

In onder meer de Verenigde Staten, Canada en Mexico is Facebook Dating sinds september in de lucht. De eerste geluiden zijn nog niet onverdeeld positief. Tim Schiffers, directeur van de Duitse tak van de betaalde datingapp Parship, zegt in Frankfurter Allgemeine Zeitung wel te kunnen verklaren waarom Facebook een moeilijke start kent.  ,,Op Facebook op zoek gaan naar je een nieuwe partner, zit misschien toch een beetje te dicht in de buurt van je persoonlijke omgeving.” 

Ook de uitglijders die de techgigant in het verleden maakte met de persoonlijke gegevens van gebruikers, doet de nieuwe app naar verluidt geen goed. Over hun privacy hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken, stelde Facebook in september. ,,Al je activiteiten op Dating blijven op Facebook Dating, ze worden niet gedeeld met de rest van Facebook”, benadrukte de dienst.

Bekijk hieronder alle afleveringen van onze datingshow Trucker Zoekt Vlam.