Volledig scherm
© EPA

Facebook stort zich op datingmarkt: nieuw datingplatform live in twintig landen

Facebook heeft zich op de datingmarkt gestort. Vanaf vandaag kunnen gebruikers uit twintig landen gebruikmaken van het nieuwe platform Facebook Dating, waarbij gebruikers op basis van hun voorkeuren aan elkaar gematcht worden. Nederlanders moeten nog wel even geduld hebben. In de loop van volgend jaar komt Facebook Dating naar Europa.

Tinder heeft er sinds vandaag een concurrent bij. Facebook heeft haar nieuwe datingdienst in twintig landen beschikbaar gemaakt, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Thailand. Volgend jaar wordt de dienst verder uitgebreid naar Europa.

Het nieuwe datingplatform is een onderdeel van Facebook. Gebruikers hoeven dus geen nieuwe app te downloaden, maar kunnen binnen Facebookapp gematcht worden aan andere gebruikers. Dat gebeurt op basis van ‘voorkeuren, interesses en andere dingen die je doet op Facebook’. Vervolgens kunnen ze op het profiel van anderen reageren. Een wederzijdse match is daarvoor niet nodig.

Instagram

Ook legt Facebook Dating een link met Instagram. Gebruikers kunnen namelijk instellen dat hun posts op Instagram automatisch ook op hun datingprofiel verschijnen. Verder kunnen gebruikers hun eigen vrienden en volgers op een geheime ‘crush-lijst’ zetten. Als de ander dat ook doet, kunnen ze aan elkaar worden voorgesteld. Gebeurt dat niet, zullen gebruikers niet aan hun vrienden worden gekoppeld.

Over hun privacy hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken, aldus Facebook. ,,Al je activiteiten op Dating blijven op Facebook Dating, ze worden niet gedeeld met de rest van Facebook”, benadrukt de dienst.

Volledig scherm
© AP