Volledig scherm
© REUTERS

Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots

Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om producten in te pakken. In de Verenigde Staten heeft Amazon de eerste inpakrobots  in gebruik genomen. Dit schrijft persbureau Reuters.

Het bedrijf introduceerde een paar jaar geleden de techniek al bij een handvol magazijnen in de Verenigde Staten. Het apparaat scant de bestellingen op de afmetingen. Dan bouwt de robot razendsnel een op maat gemaakte doos voor die bestelling. 

Tientallen magazijnen

Volgens het persbureau denkt Amazon aan de mogelijkheid om de machines te installeren in enkele tientallen magazijnen. Uiteindelijk, als de inpakrobots in de hele VS worden geïnstalleerd, zou dat ruim 1300 banen kosten. Binnen twee jaar zou de webwinkelgigant de kosten voor de machines, ongeveer 1 miljoen dollar, eruit hebben. 

Uiteindelijk zal het volgens Reuters nog wel even gaan duren voordat inpakpersoneel bij het miljardenbedrijf voor hun baan moet gaan vrezen. 

Niet in Nederland

In Nederland heeft één van de grootste retailbedrijven ter wereld nog geen magazijnen. De Nederlandse Amazon-klant wordt vanuit Duitsland bediend. In Mönchengladbach, dichtbij de Nederlandse grens, wordt een groot distributiecentrum gebouwd. Levering aan Nederlandse klanten wordt hiermee een stuk makkelijker. 

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.