Volledig scherm
PREMIUM
Foto maken met telefoon smartphone camera photo © Shutterstock

Goedkoop mooie foto’s maken met je smartphone? Deze toestellen zijn voor jou

Voor jou getestDe beste smartphones schieten verbluffend mooie kiekjes. Maar er zijn ook budgettelefoons die goede foto’s maken. We bespreken er vier.

Niet lang geleden moest je een volle cameratas meezeulen om als fotograaf over technische hoogstandjes zoals optische beeldstabilisatie te beschikken en te kunnen wisselen tussen groothoek- en zoomlenzen. Tegenwoordig zit het allemaal ingebakken op het mobieltje in je achterzak en schiet je zelfs met twee linkerhanden prijswinnende plaatjes. Als je een van de betere smartphones op zak hebt tenminste. De toptoestellen zijn uitgerust met maar liefst vier lenzen en portretteren je peuter alsof-ie door een sterrenstylist in de studio is neergezet. ,,Op een platform als Instagram zullen mensen steeds minder het verschil kunnen zien tussen een portretfoto gemaakt met je smartphone of met een spiegelreflex van 3000 euro’’, zei camera-expert Jeroen Horlings van techsite Tweakers al eens op deze plek.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”