Goedkoop of duurkoop: smartphones onder de 300 euro getest
Beste KoopEen smartphone is anno 2019 natuurlijk onmisbaar, maar we willen niet allemaal duizend euro uitgeven voor een top-exemplaar van Samsung of Apple. Om die reden nemen we vandaag een kijkje naar de G-serie van Motorola. Dat zijn telefoons die bekend staan om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar geldt dat ook voor de nieuwste modellen uit die serie? Hardware.Info bekeek de Moto G7 en Moto G7 Plus.
De Moto G-serie heeft in de loop der jaren een uitstekende naam opgebouwd in het betaalbare midden-segment van de smartphone-markt, door met name in te zetten op de prijs-prestatieverhouding. Dit jaar zijn er naast de ‘gewone’ G7 en de G7 Plus-variant nog twee andere modellen toegevoegd: de Moto G7 Power en Moto G7 Play.
De G7 Power is zoals de naam doet vermoeden met name gericht op gebruikers die bovenal accuduur belangrijk vinden en de Play is het instapmodel dat voor een zacht prijsje - 150 euro - over de toonbank gaat. Deze toestellen zullen we op een later moment apart bespreken, hier beperken we ons tussen de reguliere G7 en de G7 Plus.
Zoek de verschillen
Op het eerste gezicht lijken de G7 en G7 Plus behoorlijk veel op elkaar. Zelfs de cameramodules op de achterzijde steken even ver uit de behuizing, waar bij de vorige generatie die van de G6 Plus nog zichtbaar verder uitstak. Zelfs als je naar de specificaties kijkt zie je dat er opvallend weinig verschillen zitten tussen beide smartphones. Verschil in prijs is er natuurlijk wel. De reguliere Moto G7 vind je voor een gemiddelde prijs van 249 euro, de Moto G7 Plus kost vijf tientjes meer.
Waarom de Plus 50 euro meer kost? De Moto G7 en G7 Plus lijken in veel opzichten op elkaar. Beide hebben nagenoeg dezelfde afmetingen, behuizing en display, bieden ruime opslag, een flinke accu, usb-c aansluiting en de audiojack. Het verschil zit ‘m vooral in de chip, die ietsje sneller is bij de Plus. Ook de camera en de wifi-adapter zijn beter.
Kortste eind
De G7 trekt bij de onderdelen waar we verschillen constateren steeds aan het kortste eind, het toestel kost immers zo’n 249 euro tegenover de 299 euro van de G7 Plus. Wij zien echter weinig in het voordeel van 50 euro, omdat je daarmee tegelijkertijd wel erg veel inlevert. Zo krijg je voor 50 euro minder slechtere wifi, een significant mindere camera, een minder dikke lader, mono speaker en duidelijk lagere systeem, accu en grafische prestaties.
Op dit prijspunt is de concurrentie van andere fabrikanten moordend en voor 50 euro minder dan de G7 heb je bijvoorbeeld ook al de door ons onderscheiden Xiaomi Mi A2. Een onderscheiding voor de Motorola Moto G7 zit er zodoende niet in.
Op alle genoemde punten doet de G7 Plus het dus aantoonbaar beter dan zijn reguliere familielid, maar hoe verhoudt het toestel zich tegenover zijn concurrenten, bijvoorbeeld de Nokia 7 Plus en de Xiaomi Pocophone F1? Wat betreft het scherm zien we niet al te grote verschillen bijvoorbeeld, maar wat betreft de resultaten in de systeem- en grafische benchmarks zien we dat wel.
Onder de streep stellen we vast dat de G7 Plus een toestel met zo zijn eigen verdiensten is en dat zeker de meerprijs van 50 euro ten opzichte van de G7 waard mag worden geacht. Het toestel weet zich echter in een bredere vergelijking te weinig van de concurrentie te onderscheiden om in de prijzen te vallen. Het blijft deze keer dan ook bij een eervolle vermelding.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Musk belooft reclamevrij Twitter voor duurder abonnement
Twitter-eigenaar Elon Musk heeft zaterdag in een reeks berichten aangekondigd om binnenkort een duurder abonnement in het leven te roepen, waarbij de gebruikers niet langer reclame te zien zullen krijgen. Dat zou een radicale verandering van het verdienmodel van het platform betekenen. -
12
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie? -
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Heeft iedereen straks een kwantumcomputer in huis?
De kwantumcomputer belooft een onvoorstelbare rekenkracht en zal daarom onze wereld veranderen. ,,Hij kan dingen die we ons nog niet eens kunnen voorstellen.”
-
Minder iPhones en Samsung Galaxy's in 2023: ‘Markt smartphones krimpt door inflatie’
Wereldwijd worden er dit jaar waarschijnlijk minder smartphones verkocht. Dat voorspelt Samsung Electronics, ‘s werelds grootste smartphonemaker. Volgens het Zuid-Koreaanse concern houden veel mensen de hand op de knip als het gaat om een nieuwe slimme telefoon, nu het leven over de gehele linie duurder is geworden en het slechter gaat met de economie. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
Uren geen Teams, Outlook en Office 365 door storing Microsoft, ook problemen bij Nederlandse overheden
Microsoft kampte sinds vanmorgen ongeveer 08.00 uur met een flinke storing in de online diensten van Office 365. Wereldwijd konden bedrijven lastig opstarten en in Nederland hadden onder meer ook de Tweede Kamer en gemeenten er last van. Na 13.30 uur meldde het techbedrijf dat de problemen opgelost zouden moeten zijn.