Goedkope én goede smartphones getest, dit zijn de uitschieters
Beste koopWie zoekt naar een telefoon rond 200 euro, kan al heel wat krijgen. Natuurlijk, voor het beste van het beste betaal je een stuk meer, maar je krijgt een telefoon met dezelfde versie van Android die dezelfde apps kan draaien op een scherm dat ongeveer even groot is als dat van de duurdere concurrenten. Tweakers bekeek een groot aantal toestellen en zette de uitschieters op een rijtje.
Delen per e-mail
Uitgebreide testresultaten zijn te vinden op Tweakers.
Het kiezen van een telefoon draait altijd om het stellen van prioriteiten. Er zijn zoveel verschillende modellen omdat een smartphone vrij letterlijk geen one-size-fits-all is. Aan de andere kant: de verschillen tussen deze smartphones zijn alleen nuances. Het zijn allemaal grote, rechthoekige apparaten met een behoorlijk scherm en met weinig knoppen. Ook in materiaalgebruik, functies en ondersteuning voor zaken als wifi en bluetooth zijn de verschillen niet zo groot. Toch hebben wij de uitschieters in onze goedkope prijsklasse op een rijtje gezet.
Motorola G7 Power
Je kunt er niet onderuit; wie de langste accuduur wil, kan terecht bij de Motorola G7 Power. Dankzij zijn zuinige interne chip, scherm met lage resolutie en uiteraard accu met hoge capaciteit is dit dé telefoon voor wie lang met zijn toestel wil doen.
De accuduur is het enige waarin hij uitblinkt. Het scherm is niet heel goed en heeft bovendien een lagere resolutie dan zijn concurrenten in deze prijsklasse. Hij is bovendien lang, breed, dik en zwaar voor deze schermgrootte en dat zal ook niet iedereen fijn vinden. Bij de G7 Power hoef je niet te rekenen op veel updates en upgrades; Motorola belooft meestal één upgrade voor een Moto G-toestel. Die upgrades komen bovendien niet snel. Hij heeft wel een vingerafdrukscanner aan de achterkant en dat zullen veel mensen fijn vinden.
De G7 Power is vooral voor mensen die een lange accuduur willen en voor de rest weinig eisen hebben. Hij is door de grote accu iets dikker dan de meeste smartphones. Met bijna 16x7,6cm is het bovendien geen kleintje.
Waarom je ons kan vertrouwen
AD Tech baseert zich altijd op de testresultaten van het professionele testlab van Tweakers en Hardware Info. Hier werken 12 mensen full time aan het op professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Onze tests zijn gebaseerd op de bevindingen van dit onderzoek. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar let wel: wij worden nooit betaald voor de resultaten. Ondanks dat ontvangen wij graag jouw feedback.
Xiaomi Mi A3
De Mi A3 is de beste keuze voor wie een redelijk complete telefoon met het besturingssysteem Android One wil. Bovendien heeft Xiaomi voor deze telefoon minimaal een upgrade naar het nieuwe Android 10 én drie jaar lang beveiligingsupdates beloofd.
Ook is hij redelijk compleet, met een prima accuduur door een grote accu. Daarbij is het toestel binnen deze prijsklasse goed geschikt om foto’s en video te maken. De telefoon bevat namelijk twee camera’s: één met een ultragroothoeklens en eentje met een telelens. Volgens de collega’s van Hardware Info is de camera van de Mi A3 beter dan die van de iPhone 7 bijvoorbeeld.
Nadelen zijn er ook. Het scherm is weliswaar van goede kwaliteit, maar de resolutie is te laag ten opzichte van de concurrentie. De vingerafdrukscanner achter het scherm is ook minder goed van veel concurrenten. Xiaomi heeft ook nog de Redmi Note 7 in het assortiment, met een beter full-hd-scherm en reguliere vingerafdrukscanner. Die draait echter geen Android One, maar Xiaomi’s eigen variant Miui.
Samsung Galaxy A40
In de telefoonwinkel heb je de keuze tussen groot, groter en grootst. De beste keuze voor mensen die nu nog vasthouden aan een telefoon ter grootte van een iPhone SE, is in deze prijsklasse de Galaxy A40. Niet dat hij écht klein is, maar hij is wel het minst groot: 14,4x6,8cm. Ter vergelijking: de meeste telefoons zitten rond 16x7,5cm. Hij is mede niet groot doordat de schermranden zo beperkt zijn. Veel telefoons in deze prijsklasse hebben best behoorlijke randen, maar daarvan zie je niets op de A40; het zijn dunne randjes aan alle kanten met een inkeping aan de bovenkant.
Op de A40 zit bovendien het felste scherm van alle telefoons die we hebben getest. Het is een scherm van goede kwaliteit met full-hd-resolutie en dat is een zeldzaamheid onder de 250 euro. Op het gebied van display is dit dus ook een uitstekende keuze.
Wel lever je in op andere elementen. De camera is vrij beperkt; hij kan geen video’s maken op de hoge 4k-resolutie, al heb je wel een camera met ultragroothoeklens. Wat accuduur betreft behoort hij tot de minste; bij het browsen van het internet begeeft het toestel het al na 7 tot 8 uur. De processorkracht kan eveneens beter, want het toestel bevat niet over de snelste interne chip. Wie op zoek is naar een relatief compacte smartphone waarop je altijd berichten goed kunt aflezen, is goed af met deze A40. Op het gebied van updates en upgrades kun je rekenen op een beveiligingsupdate gedurende minimaal twee jaar elke paar maanden en wellicht een upgrade naar de volgende Android-versie, maar daarna houdt het vermoedelijk op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de beste smartwatches van dit moment
Smartwatches worden steeds slimmer en gevarieerder, maar welke kun je het beste kopen? We zetten samen met de redactie van Tweakers de beste opties van verschillende merken op een rij. -
Statenlid Frederik Peters: ‘Of esports een sport is? Die fase zijn we voorbij’
De provincie Gelderland wil een half miljoen euro investeren in een talentenhub voor esporters. Het voorstel kwam uit de hoge hoed van de fractievoorzitter van de VVD in Gelderland, Frederik Peters. Volgens hem zit er veel onbenutte potentie in esports, en is de link tussen sport en esports makkelijk te leggen. -
Techniek neemt de zorg steeds meer over: troostende kat voor dementen en pop geeft aan of reanimatie goed gaat
Zorg- en welzijnstudenten op het mbo gaan zich storten op technische foefjes die hun werk straks makkelijker en leuker moet maken. Zo leren ze reanimeren met een pop die zelf aangeeft of het te hard of te zacht is. ,,De techniek gaat steeds meer werk in de zorg ondersteunen.” -
PREMIUMVideo
Update voor thuispiloten in Flight Simulator: heel Amsterdam in 3D
Het pc-spel Microsoft Flight Simulator heeft een grote update gekregen waardoor Nederland minder plat en nog realistischer oogt. -
PREMIUM
Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
-
De wereld lijkt klaar voor de vouwbare telefoon: is de smartphone dat ook?
Het is een tijdje geleden sinds de the next big thing werd aangekondigd: de opvouwbare telefoon. Inmiddels verschijnt de allereerste - na meerdere vertragingen - bijna op de markt: De Galaxy Fold. Voordat we onze bevindingen bekendmaken in de recensie, neemt smartphone-expert en Tweakers-redacteur Arnoud Wokke een kijkje in het bestaansrecht van de opvouwbare telefoon. -
De beste smartwatches onder de 200 euro
Bij de aankoop van een smartwatch kun je echt al gek doen: nu ook de luxemerken modellen op de markt brengen, lopen de prijzen soms op tot 1.000 euro. Gelukkig zijn er ook goede smartwatches te vinden aan relatief normale prijzen. We gingen op zoek naar de beste onder de 200 euro. -
Dragons' Den
Investeren in stilgevallen festivalbranche? De Dragons durven het aan met deze start-up
De barman in je broekzak. Zo omschreef Dragons’ Den-deelnemer Daniel van Drunen zijn dienst die luistert naar de naam Airchip. In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe hij en zijn compagnon Jan ten Kate op zoek gingen naar een investering van 200.000 euro. Ze overtuigden Won Yip en Nikkie Plessen om beiden 150.000 euro te investeren.