Google Plus stopt op 2 april: zo download je jouw data
Het geflopte sociale medium Google Plus stopt er op 2 april mee. Door een laag aantal gebruikers en een datalek besloot Google eind vorig jaar de stekker eruit te trekken. Maar heb jij nog foto's of andere data op jouw account staan? Met deze tips haal je de data snel terug.
We hebben wat handige tips en een stappenplan om jouw data terug te krijgen op een rijtje gezet. Doe dat wel snel. Na 2 april is jouw data verloren.
Zo sla je jouw Google + gegevens op.
Het opslaan van foto’s en video’s:
Stap 1: download je foto’s en video’s
1. Ga naar de download je gegevens pagina. Mogelijk moet je hier inloggen.
2. Om gegevens van Google+ te downloaden, zorg dat ‘Google+ Stream’ is geselecteerd. Klik dan op ‘All Google+ Stream data included’ en zorg dat the optie ‘Photos’ is geselecteerd.
3. Klik op volgende stap.
4. Kies hier een bestandstype. Kies daarna hoe je de bestanden wilt ontvangen (bijvoorbeeld via je e-mail, Google Drive of Dropbox)
5. Klik dan op ‘Create archive’.
Let op: het kan enkele minuten tot dagen duren voordat je archief beschikbaar is. Begin daarom vóór 31 maart met het downloaden van je gegevens.
Stap 2: sla je foto’s en video’s op:
1. Je zult een e-mail ontvangen wanneer je bestanden klaar zijn om te downloaden.
2. Open de e-mail en klik op ‘Download archive’.
3. Log in met je Google account.
4. Naast je archief, klik op ‘Download’.
5. Op je computer, ga naar je downloadsmapje, en open het bestand dat je hebt gedownload. Je foto’s zullen verschijnen in het mapje ‘Photos’ in de map ‘Google+ Stream’.
Wil je al je bestanden in een keer downloaden, inclusief Google+ circles, communities, streams, en +1's? Volg dan de volgende stappen.
Het opslaan van al je bestanden:
1. Ga naar de download je gegevens pagina. Mogelijk moet je hier inloggen. Let op, de bestanden die gedownload zullen worden zijn al voor je geselecteerd. Je hoeft hier dus niet zelf iets te selecteren.
2. Klik op volgende.
3. Kies hier een bestandstype.
4. Kies hoe je de bestanden wilt ontvangen (bijvoorbeeld via je e-mail, Google Drive of Dropbox)
5. Klik op ‘Create archive’.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Tv-ontvanger, soundbar, spelcomputer: zo bespaar je op je dagelijkse stroomverbruik
Het leven wordt de afgelopen tijd steeds duurder en veel mensen proberen geld te besparen. Je huis staat waarschijnlijk vol met elektrische apparaten: helpt het om die wat vaker uit te zetten? -
Universele lader tablet en smartphone eind 2026 realiteit
De universele lader voor smartphones, tablets, digitale camera’s en een reeks aanverwante elektronica is een stap dichterbij. Het Europarlement is klaar voor onderhandelingen met de lidstaten en wil de eenheidslader uiterlijk eind 2026 op de markt. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
PREMIUM
Steeds jonger krijgen kinderen hun eerste mobieltje, deze website helpt om problemen voor te zijn
In groep 5 van de basisschool heeft soms de helft van de kinderen al een mobiele telefoon. Hoe voorkom je ze te maken krijgen met bijvoorbeeld pesten of erger via dat mobieltje? De website mijneigentelefoon.nl, opgezet door Rico IJntema, wijst de weg.
-
PREMIUM
Zo wordt 'ruimtelijke audio’ voor je luxe soundbar of koptelefoon gemaakt
Niet alleen films dringen tegenwoordig van alle kanten onze oren binnen, ook muzikanten laten zich in 360 graden beluisteren. Wat moet je doen om Billy Eilish of Bach in de overtreffende trap van stereo te ervaren? -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan. -
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn.