Volledig scherm
© EPA

‘Google's spraakassistent had wereldwijd succesvolste lancering in Nederland’

Google Assistent, de spraakassistent van Google, heeft groot succes in Nederland. De dienst werd in de eerste week vaker gebruikt in ons land dan in elk ander land kort na de introductie. Dat vertelt een woordvoerder van de techgigant.

,,Geen enkel land zag vijf maanden na lancering zoveel gebruik als Nederland”, zegt Rachid Finge. Exacte cijfers zijn er niet.

De assistent is sinds juli dit jaar beschikbaar in Nederland op telefoons met het Android-besturingssysteem. Een aantal maanden later, in oktober, bracht Google haar Home-speakers op de Nederlandse markt. Een groot succes, waarbij de Google Home Mini een van de meest verkochte producten was dit najaar, vooral tijdens Black Friday.

Gebruikers kunnen de Google Assistent meerdere commando's geven, zoals het maken van een boodschappenlijst, het zetten van timers, wekkers en het besturen van de televisie, denk aan uit- en aanzetten, volume aanpassen en zender wisselen. Maar de assistent kan ook moppen tappen, jouw agenda voorlezen en smarthome-producten besturen. Voor Sinterklaas werden dit jaar unieke commando's toegevoegd.

  1. Nieuwste vlaggenschip onder de loep: P30 (Pro) is smullen voor de hobbyfotograaf
    Review

    Nieuwste vlaggen­schip onder de loep: P30 (Pro) is smullen voor de hobbyfoto­graaf

    Normaal gesproken zouden we nu een preview van de P30 en P30 Pro publiceren. Terwijl deze review wordt gepubliceerd is het evenement waarop Huawei de toestellen presenteert, immers nog in volle gang. Dit keer gaf de wereldwijde fabrikant ons echter al eerder de kans om zijn nieuwe toptoestellen te testen, waardoor we je nu al onze bevindingen over de P30 en P30 Pro kunnen meedelen. Een review van Tweakers.