Volledig scherm
© EPA

‘Google's spraakassistent had wereldwijd succesvolste lancering in Nederland’

Google Assistent, de spraakassistent van Google, heeft groot succes in Nederland. De dienst werd in de eerste week vaker gebruikt in ons land dan in elk ander land kort na de introductie. Dat vertelt een woordvoerder van de techgigant.

,,Geen enkel land zag vijf maanden na lancering zoveel gebruik als Nederland”, zegt Rachid Finge. Exacte cijfers zijn er niet.

De assistent is sinds juli dit jaar beschikbaar in Nederland op telefoons met het Android-besturingssysteem. Een aantal maanden later, in oktober, bracht Google haar Home-speakers op de Nederlandse markt. Een groot succes, waarbij de Google Home Mini een van de meest verkochte producten was dit najaar, vooral tijdens Black Friday.

Gebruikers kunnen de Google Assistent meerdere commando's geven, zoals het maken van een boodschappenlijst, het zetten van timers, wekkers en het besturen van de televisie, denk aan uit- en aanzetten, volume aanpassen en zender wisselen. Maar de assistent kan ook moppen tappen, jouw agenda voorlezen en smarthome-producten besturen. Voor Sinterklaas werden dit jaar unieke commando's toegevoegd.

  1. Deze veelzijdige smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfotograaf
    Review

    Deze veelzijdi­ge smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfoto­graaf

    Huawei lanceerde eind maart twee high-end smartphones in zijn P-serie. De meeste aandacht gaat uit naar de P30 Pro. Niet zonder reden: het topmodel pronkt met een vernieuwend camerasysteem en de beste hardware die de fabrikant te bieden heeft. Dat dreef de vraagprijs wel flink op, naar niet minder dan 999 euro. De ‘normale’ P30 heeft die bijzonderheden niet, maar is dan ook een stukje goedkoper. Hardware.info bekeek de nieuwe Chinese smartphone.