Volledig scherm
Kabelbedrijf Ziggo kampt sinds gisteren met een grote storing.

Grote storing kabelaar Ziggo deels opgelost

UpdateKabel- en telefonieaanbieder Ziggo heeft de hele dag gekampt met een flinke storing. Klanten deden op meldingssite Allestoringen.nl hun beklag over haperende tv-diensten en vaste telefonie. De klachten, die zich al sinds gisteren voordoen, zijn nu voor een deel opgelost. Het bedrijf laat maandagavond weten dat de on-demand service gefaseerd wordt opgestart. Dinsdagochtend moeten de diensten bij iedereen weer werken.

Veel mensen hadden sinds vrijdagavond al geen televisie of vaste telefoon. Ook was Ziggo zelf niet telefonisch bereikbaar. Dat probleem is sinds maandagavond opgelost. Het is niet duidelijk hoeveel mensen door de storing getroffen zijn. De meldingen kwamen uit het hele land, maar concentreerden zich rond Den Haag en Amsterdam.

Ziggo geeft toe dat het bedrijf bij levering van hun producten veel problemen heeft gehad. De storing lijkt te zijn veroorzaakt door een stroomonderbreking. ,,De storing trad zaterdagavond op, nadat één van onze datacenters werd getroffen door een stroomstoring'', zegt woordvoerder Richard Mes. ,,Hierdoor is voor televisie essentiële apparatuur defect geraakt.'' Ziggo betreurt het ongemak en laat weten de hardware met 'hoge prioriteit' te repareren.

Niet meer bellen

,,Tot nu toe hebben we de storing nog niet volledig kunnen verhelpen, maar we zijn er druk mee bezig’’, twittert de afdeling Webcare. On Demand en terugkijken van programma’s zouden via ZiggoGo.tv en de Ziggo App wel werken. Voor postcodes in de regio Den Haag rept de Ziggo-site alleen over een storing met On Demand. Klanten die gedurende de storing hun kabelmodem hebben herstart, kunnen echter niet meer bellen of gebeld worden. 

De problemen zorgden voor een overbelaste klantenservice. ,,Door een storing is onze klantenservice nauwelijks bereikbaar’’, viel op de webpagina te lezen. De online storingschecker van de kabelprovider gaf aan dat de storing om 18.00 uur opgelost had moeten zijn. Maar dat is dus nog altijd niet het geval. Een team van experts zoekt naarstig naar een oplossing. 

Poll

Disney+ abonnee geworden?

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (11%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (14%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (46%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
3412 stemmen