Links Tesla-CEO Elon Musk en rechts een stil beeld uit de video van hackerscollectief Anonymous.
Volledig scherm
Links Tesla-CEO Elon Musk en rechts een stil beeld uit de video van hackerscollectief Anonymous. © Reuters / Anonymous

Hackers klaar met ‘narcistische, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

In een video die zaterdag op YouTube werd geplaatst, wordt fel van leer getrokken tegen Tesla-baas Elon Musk en zijn bitcoin-tweets. Volgens de afzender(s) - die zich voordoen als leden van de hackersgroep Anonymous, maar dat wordt door velen in twijfel getrokken - manipuleert de Zuid-Afrikaanse ceo de koersen van cryptomunten, waardoor hij ‘levens verwoest’. Ze laten Musk weten dat zijn spel nu over is: ,,Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan.”

25 reacties

 • Ina de Schouwer

  1 dag geleden
  Deze meneer Musk vestigt de aandacht op zich op een heel negatieve wijze, maar heeft zelf niet in de gaten hoe belachelijk hij bezig is. De populariteit stijgt hem naar het hoofd en daar krijg je dit soort megalomane, narcistische mannen van. Goed dat er een groepje mensen is die zich net zo ergert aan de heer Musk zoals ik al een poosje doe.
 • Jan Willem Roos

  2 weken geleden
  Wij zijn klaar met narcistisch hackers
 • Ron v

  2 weken geleden
  @geert: ik bespeur een vorm van jaloezie? Lage vorm van emotie... Ron Veer
 • Rob Guit

  2 weken geleden
  Hehe, het is de echte bad guy uit een 007 film! Vervelend ventje die eindelijk eens de deksel op zn kop krijgt!!! Die shit troep die de wegen en de ruimte bevuilen! Overschat, overprijst en waardeloze kwaliteit! Zelfs gevaarlijk! Ik zeg opruimen musk en zijn troep!!!!
 • M.C. Zwijnenburg

  2 weken geleden
  Dat hij probeert de aarde te verbeteren met elektrisch rijden is mooi. Maar het reizen naar het heelal en delven van de sturen voor zijn auto's gebeurt helaas niet heel klimaat neutraal. Dat hij de cryptokoersen zo manipuleert ben ik niet blij mee, hoewel je weet dat het kopen van crypto risicovol is. Ik vraag me af hoeveel hij met de manipulatie verdient en of hij inziet wat hij andere mensen ermee aandoet? Ik vermoed dat deze man toch wel een beetje wereld vreemd is (naast zijn asperger).
 1. Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

  Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

  De populaire livestreamer Félix ‘xQc’ Lengyel stopte midden in een toernooi met een hoofdprijs van 10.000 dollar (zo’n 8200 euro) omdat het volgens hem te lang zou duren. De Canadese streamer was nog op zoek naar een teamgenoot in het tactische schietspel Valorant, maar toen die te lang op zich liet wachten, besloot hij het op te geven en te stoppen. Zijn team had al drie potjes gespeeld voordat het uit elkaar viel door ongeduld.