Links Tesla-CEO Elon Musk en rechts een stil beeld uit de video van hackerscollectief Anonymous.
Volledig scherm
Links Tesla-CEO Elon Musk en rechts een stil beeld uit de video van hackerscollectief Anonymous. © Reuters / Anonymous

Hackers klaar met ‘narcistische, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

In een video die zaterdag op YouTube werd geplaatst, wordt fel van leer getrokken tegen Tesla-baas Elon Musk en zijn bitcoin-tweets. Volgens de afzender(s) - die zich voordoen als leden van de hackersgroep Anonymous, maar dat wordt door velen in twijfel getrokken - manipuleert de Zuid-Afrikaanse ceo de koersen van cryptomunten, waardoor hij ‘levens verwoest’. Ze laten Musk weten dat zijn spel nu over is: ,,Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan.”

24 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 week geleden
  Wij zijn klaar met narcistisch hackers
 • Ron v

  1 week geleden
  @geert: ik bespeur een vorm van jaloezie? Lage vorm van emotie... Ron Veer
 • Rob Guit

  1 week geleden
  Hehe, het is de echte bad guy uit een 007 film! Vervelend ventje die eindelijk eens de deksel op zn kop krijgt!!! Die shit troep die de wegen en de ruimte bevuilen! Overschat, overprijst en waardeloze kwaliteit! Zelfs gevaarlijk! Ik zeg opruimen musk en zijn troep!!!!
 • M.C. Zwijnenburg

  1 week geleden
  Dat hij probeert de aarde te verbeteren met elektrisch rijden is mooi. Maar het reizen naar het heelal en delven van de sturen voor zijn auto's gebeurt helaas niet heel klimaat neutraal. Dat hij de cryptokoersen zo manipuleert ben ik niet blij mee, hoewel je weet dat het kopen van crypto risicovol is. Ik vraag me af hoeveel hij met de manipulatie verdient en of hij inziet wat hij andere mensen ermee aandoet? Ik vermoed dat deze man toch wel een beetje wereld vreemd is (naast zijn asperger).
 • van der Bas

  1 week geleden
  @Norbert. Ik heb helemaal niets tegen meneer Musk. Het siert hem dat hij zo open en eerlijk verteld over zijn Asperger syndroom, wat een vorm van autisme is. Ik vind dat persoonlijk heel dapper. Is het een ziekte, afwijking of een gave? Wie het weet mag het zeggen. Het heeft hem vooruit geholpen en zeer waarschijnlijk op wat ook vlakken tegengewerkt. Bijzondere man met wat hij bereikt heeft maar ik snap ook goed waar de commotie nu vandaan komt.