Herrezen uit de dood: berucht crimineel virus bezig aan opmars

VIDEOEen van de gevaarlijkste cybercriminele netwerken ooit werd begin dit jaar uitgeschakeld, maar is sinds vorige week weer actief en bezig aan een opmars. Experts vrezen door de wederopstanding van Emotet voor een forse, wereldwijde toename van phishingmails en digitale inbraken. Opsporingsdiensten monitoren de ontwikkelingen.

30 reacties

 • H.E.R. Bolsenbroek

  1 jaar geleden
  Wat ik niet uit het artikel haal is welke systemen er besmet worden. Wij werken al heel lang met OSX en hebben geen enkele windows computer, ik heb de indruk dat daar niet zo veel aan de hand is v.w.b. dit virus. Weet iemand dit?
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  @van Wattingen: Ik denk er - al heel lang - precies zo over! Ik heb mij in mijn vorige reactie beperkt door slechts die zaken aan te stippen waarmee - inmiddels ook al heel wat jaar trouwens - iedere burger en klant reeds te maken heeft. Alleen in een ideale wereld zou internet alleen maar positief worden ingezet, maar ja....
 • van Wattingen

  1 jaar geleden
  Zoals met alles de afgelopen tijd @ b.lemmen
 • G. Lemmen

  1 jaar geleden
  PREMIUM Experts waarschuwen overheid: nationale ramp dreigt door slechte aanpak cybercriminaliteit TECH 2 oktober 2021 Uit deze krant. Overheid loopt als een kreupel paard achter de wagen aan.
 • de Jong

  1 jaar geleden
  Voor iedereen die terug wil naar de tijd van de gevulde sok: het inbrekersgilde is u graag van dienst, tikken de ruiten in, vernielen het interieur en allemaal voor de sok. Het is allemaal heel eenvoudig om digitale criminaliteit voor te zijn. En, voor iedereen met boter op het hoofd: welkom in 2021. Wen er maar aan!