Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods. © Peter Nicolai

Hoe Apple in Nederland op verkopers van nep-AirPods jaagt

Met hulp van een advocatenkantoor in Den Bosch pakt Apple Nederlandse verkopers van nep-AirPods en andere namaakspullen hard aan. Een heksenjacht op kleine ondernemers, zegt telefoonverkoper Kees van Sante uit het Zeeuwse Sluis. Onzin, namaak is niet onschuldig, stelt Apple-advocaat Gie van den Broek.

De stoom komt nog net niet uit de oren van telefoonverkoper Kees van Sante uit Sluis. Eind oktober plofte er een brief namens Apple op de deurmat: of hij meteen wil stoppen met de verkoop van nep-AirPods van het Chinese merk TWS, die hij in zijn telefoonwinkel en op zijn site GSMschermkapot.nl aanbiedt voor enkele tientjes.

Als hij schikt en zijn voorraden inlevert, is hij voor 2500 euro klaar, valt te lezen. Zo niet dan start Apple een rechtszaak en ,,dient u er rekening mee te houden dat de juridische kosten zullen oplopen [..]. De kosten worden door de rechter bepaald en bedragen voor een reguliere zaak 8000 euro.”

  1. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
    PREMIUM
    Interview

    Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

    Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”