ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Hoe groot is de kans dat je gepakt wordt bij illegaal downloaden, en wat zijn de gevolgen?

Je hebt geen zin om een Disney+-abonnement te nemen, maar je wilt tóch Ted Lasso bingen. Dus surf je stiekem naar een downloadsite en pluk je de afleveringen van het internet. Dat is illegaal, maar hoe groot is de kans dat de politie je dadelijk in je kraag vat?

19 reacties

 • Manuel Lema

  11 maanden geleden
  Veel oude films of series zijn gewoon niet te koop of te streamen.. Dan is illegaal downloaden de enige optie.
 • Jan Jansen

  11 maanden geleden
  Ik zou me voor kunnen stellen dat iemand een film tegen komt op internet en denk "dat zou iets kunnen zijn " en er na 10 minuten kijken achterkomt dat het niet veel bijzonders is. Dan delete hij hem. Bij betaalde diensten wordt dat een dure hobby. Dan zou betalen per minuut een uitkomst zijn. Met downloaden klik je wel eens een film aan die je op betaalde sites nooit zou kijken.En en helemaal niet in de bios wilt zien.
 • Ietswaard

  11 maanden geleden
  De meeste mensen zijn best bereid te betalen, het echte probleem is de versnippering. - Netflix - Disney+ - Amazon Prime - Videoland - HBO En ga zo maar door. Betalen per view zou een veel betere oplossing zijn.
 • Martin van Dijk

  11 maanden geleden
  Ikzelf ben filmliefhebber, nou is het zo dat een film na 10, 20 jaar niet veel meer op zal leveren. De meeste mensen zijn toch het meest geïnteresseerd in de nieuwere films. Dus qua bioscoop, verkoop en reclame leveren ze dan verreweg het meest op. Oudere films zijn vaak heel moeilijk te vinden. Waarom downloaden van nieuwe films hard aanpakken, maar na 20 jaar de films in het publieke domein zetten?
 • piet vermeer

  11 maanden geleden
  VPN (Virtual Prived Network) is een optie maar denk niet dat je niet te traceren bent , het is inderdaad moeilijker maar als ze echt er voor gaan zitten dan vinden ze je echt we hoor . Ze gaan echter meer achter personen aan die de godganse dag films etc gaan zitten downloaden en uploaden. Met een onbeperkte data limiet en een Gbit snelheid kun je meerdere films downloaden . Maar neem gewoon een abonnementje op bv Netflix / Videoland of Disney al dat gedoe is het me echt niet waard.