Wilma Hartog uit Sint-Annaland werd voor bijna tienduizend euro opgelicht via Whatsapp.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Hartog uit Sint-Annaland werd voor bijna tienduizend euro opgelicht via Whatsapp. © Marcelle Davidse

Hoe Wilma 10.000 euro kwijtraakte via WhatsApp: ‘Misbruik van moederhart’

Wilma en Hans Hartog uit het Zeeuwse Sint-Annaland willen 2019 liefst zo snel mogelijk vergeten. Via geraffineerde WhatsApp-fraude werden ze bestolen van tienduizend euro. ,,Het is gewoon eng.”

Het is 22 oktober als Wilma Hartog (61) wordt gebeld via WhatsApp. In het scherm verschijnt de foto van haar jongste zoon Daniël, die op dat moment in Tanzania verblijft voor een werkopdracht. Als ze wil opnemen, wordt de verbinding echter verbroken. Dat gebeurt nog een paar keer. Daarna volgt een appje: ‘Hoi mam, ik probeer je te bellen maar de verbinding is slecht. Ik heb een ander nummer, want mijn telefoon is per ongeluk in de wasmachine terechtgekomen’.  Voor Wilma geen reden tot argwaan; haar zoon kan af en toe wat chaotisch zijn. 

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.