Volledig scherm
© AP

In stijl je behoefte doen op hypermodern smarttoilet

Met een krantje naar het toilet gaan is zo 2017. Tegenwoordig willen we verlichting om de sfeer te bepalen, een verwarmingselement voor onze billen en bovenal: muziek. Alles om het bezoekje aan het kleinste kamertje naar een hoger niveau te tillen, toch? Het goede nieuws: het kan nu echt.

Het 146 jaar oude sanitairbedrijf Kohler introduceerde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een ultra-uitgebreid smarttoilet. Met ingebouwde surroundspeakers, sfeerverlichting en spraakbediening. We hebben het nu echt allemaal gezien.

De Numi 2.0 belooft een - en dit verzinnen we niet - ‘volledig meeslepende ervaring’. Met stemcommando’s zet je de muziek en de verlichting op standje ‘relaxed’. Daarna warmt de toiletbril automatisch op tot een ‘heerlijke’ temperatuur, zodat ook het achterwerk kan meegenieten van deze ‘meeslepende ervaring.’

Het houdt echter niet op bij de pot. Kohler heeft een hele lijn aan smartartikelen geïntroduceerd. Wat dacht je van de badkamerspiegel die automatisch de lichten aanpast, of de PerfectFill-badkuip, die jouw favoriete watertemperatuur onthoudt.

Klaar om de hele badkamer om te bouwen? Lees nog even verder, want de verbouwing is op z’n zachtst gezegd prijzig. Voor het toilet alleen betaal je 7.000 dollar, voor de badkuip bijna 5.000 dollar en voor de slimme badkamerspiegel zeker 1.600 dollar. 

CES

Deze week vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show plaats, de grootste techbeurs ter wereld. Traditiegetrouw tonen ’s werelds grote elektronicaproducenten hier tussen 8 en 12 januari de belangrijkste en allernieuwste snufjes. Denk aan gigatelevisies met megaresoluties en, sinds een jaar of twee, auto’s. Daarnaast waren er vorig jaar veel gadgets van kleinere bedrijven en start-ups: robots, de smarthome-artikelen et cetera. Vaak komt er niets daadwerkelijk op de markt, maar de eerste schermutselingen met deze tech geven wel aan wat in trek is bij fabrikanten én consumenten.

Op AD Tech lees je deze week alles over CES.

Nog niet klaar voor de smart-badkamer? Begin klein met de Google Home Mini. Hieronder zie je waar je het gadget het goedkoopst haalt.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.