Volledig scherm
De Instagram-app. © REUTERS

Instagram gaat verbergen van likes wereldwijd testen

De plannen zingen al langer rond: Instagram overweegt het verbergen van likes. Na tests in onder andere Japan, de Verenigde Staten, Italië en Nieuw-Zeeland rolt het platform nu de functie wereldwijd uit. Nog steeds als experiment, welteverstaan. 

Dat meldt het bedrijf op Twitter. Het verbergen van likes zou het ‘competitieve’ aspect van Instagram moeten verminderen. Want die competitie zorgt ervoor dat Instagram mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor de mentale gezondheid, vooral voor jongeren

De wereldwijde test geeft aan dat voorgaande experimenten in Japan, de Verenigde Staten, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië, Ierland, Brazilië en Canada als geslaagd beschouwd worden. Instagram denkt wel na over een eventuele vervanging van likes, specifiek gericht op influencers en makers. 

Dinsdag werd duidelijk dat het platform ook bezig is met een nieuwe functie, genaamd Reels. Reels moet het immens populaire TikTok doen vergeten. 

 1. TU Delft gaat voor een miljoen euro uit Silicon Valley met grote drone
  Video

  TU Delft gaat voor een miljoen euro uit Silicon Valley met grote drone

  Silverwing, een studententeam van de TU Delft, heeft gistermiddag in het Airborne Siemens Fieldlab aan de Laan van Ypenburg in Den Haag hun in het geheim ontwikkelde vliegtuigje onthuld en gedemonstreerd. Met heet eenpersoons elektrisch vliegtuigje neemt Silverwing deel aan de Boeing Gofly-competitie. De finale hiervan is op 29 februari 2020 in Silicon Valley in Amerika. De winnaar van de competitie krijgt één miljoen dollar.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

 • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
 • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
 • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
 • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen