Volledig scherm
© EPA

‘iOS 14 zelfs beschikbaar voor stokoude iPhone-modellen’

Apple brengt het nieuwe besturingssysteem iOS 14 dit jaar uit voor alle iPhones die nu iOS 13 kunnen draaien, zo claimt een Franse iPhone-site. Zelfs oude modellen als de iPhone SE en 6s zouden de mogelijkheid krijgen om de nieuwe iOS-versie te downloaden.  

De verwachting is dat Apple iOS 14 en iPadOS 14 in juni tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie (WWDC) aankondigt en volgens iPhonesoft kunnen later dit jaar alle iPhones met ondersteuning voor iOS 13 de nieuwe versies van het OS installeren. De site houdt een slag om de arm en meldt dat Apple nog kan besluiten de ondersteuning voor oudere toestellen, zoals de iPhone SE en iPhone 6s te laten vallen. Deze modellen zouden vervangen moeten worden met een nieuwe iPhone SE, vermoedelijk gebaseerd op de iPhone 8.

Verder meldt iPhonesoft dat Apple de iPad mini 4 en de iPad Air 2  geen update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem zal geven. Mogelijk zijn de tablets simpelweg niet krachtig genoeg voor een nieuwe versie van iOS. 

Of de geruchten kloppen zal moeten blijken, maar het is logisch dat Apple zoveel mogelijk apparaten wil blijven ondersteunen. De techreus kan op deze manier meer klanten diensten als Apple TV+ en Apple Arcade bieden.