Apple-ceo Tim Cook tijdens de presentatie van de iPhone 11.
Volledig scherm
Apple-ceo Tim Cook tijdens de presentatie van de iPhone 11. © AFP

Japanse site: Grootste ‘iPhone 12’ is nog iets langer dan iPhone 11 Pro Max

De Japanse Apple-blog Macotakara heeft informatie gedeeld over hoe groot de komende iPhones ongeveer zouden zijn. De grootste ‘iPhone 12’ is volgens de site langer dan de iPhone 11 Pro Max, maar de andere ‘nieuwe’ iPhones zijn juist minder lang.

Macotakara claimt dat de kleinste van de iPhones die dit najaar uitkomt, met 5,4"-scherm, een lengte heeft tussen die van de iPhone SE en iPhone 8 in. Dat is dus tussen de 12,4 en 13,8 centimeter. De variant met 6,1"-scherm heeft een lengte tussen die van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 in. Dat is tussen 14,4 en 15,1 centimeter. De grootste iPhone, met 6,7"-display, zou iets langer zijn dan de huidige iPhone 11 Pro Max.

De schermranden (of bezels) zouden per kant 2 millimeter bedragen, in plaats van de 4,5 millimeter van de iPhone 11 Pro en 5,5 millimeter van de iPhone 11. Daardoor zou onder meer de 6,1"-variant kleiner zijn dan de huidige iPhone 11. Het design zou lijken op dat van de iPad Pro van vorig jaar. De kleinere iPhones zouden twee camera’s hebben en alleen de grootste heeft er drie aan de achterkant, zo vermeldt de Japanse site.

iPhone 9

Er gaan al meer dan een half jaar geruchten over de nieuwe iPhones van dit jaar. Behalve de veranderingen in formaat en ontwerp zou een van de belangrijkste upgrades de toevoeging van 5G zijn voor gebruik in diverse landen, maar niet in Nederland of België. Behalve de drie iPhones in het najaar zou er in het voorjaar een ‘iPhone 9' komen, een telefoon met het ontwerp van de iPhone 8 met nieuwe componenten en een prijs die rond de 400 dollar zou liggen.