Kabinet verbiedt nepreviews: ‘valse beoordelingen zijn een epidemie op internet’

VIDEOHet kabinet komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis. Dat is geen symboolpolitiek, zeggen experts.

26 reacties

 • H.L. Kroeze

  1 jaar geleden
  Zo vind je bij Ikea alleen maar lovende recencies. Een minder goede waardebepaling wordt niet geplaatst onder het mom van 'niet voldoen aan de (door Ikea) vastgestelde normen'.
 • J Diepeveen

  1 jaar geleden
  En het help totaal niet ,net zoals Facebook en andere sociale media je gegevens verkopen zodat je mobiel vol komt met spam ook daar wordt niks aan gedaan.
 • Jorrit Duin

  1 jaar geleden
  Wetboek van Strafrecht Artikel 326 voorziet hier al in. Maar tussen de regels door lees ik de krampachtige inzet om greep te krijgen op een anarchistische technologie. Uiteindelijk komt het erop neer dat anonimiteit op het internet voorkomen dient te worden anders is het uitvoeren van zo'n wet onbegonnen werk. Of dit goed of slecht is laat ik in het midden. Maar alles voor de naïeve internetter die alles blijkbaar als zoete koek slikt wat hij leest.
 • M.G. Bults

  1 jaar geleden
  @John Mulder. Begrijp jouw reactie volkomen. Ik ben bang dat Rutte daar geen actieve herinnering aan heeft. Dit Kabinet lapt alle regels aan zijn laars. Waarom zou het nu anders zijn. Aan reviews doe ik niet, omdat elke aankoop een momentopname is. Overigens, zijn er gaan belangrijker zaken dan reviews op Internet? Laat de Regering eens stoppen met liegen, vind ik veel belangrijker.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Ja Marcel dat doe ik dus ook,wat negatief is bekijken.En ja de irritatie is pas dat je over alles maar moet reageren zoals dat je geholpen ben,dan een mailtje erover krijgt dondert mij dat.En of je iets wil invullen nou het is goed,de groeten,je blijft dan bezig!!
 1. Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

  Onderwijs­mi­nis­ter sluit smartphone­ver­bod in de klas niet langer uit

  Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.