Kabinet verbiedt nepreviews: ‘valse beoordelingen zijn een epidemie op internet’

VIDEOHet kabinet komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis. Dat is geen symboolpolitiek, zeggen experts.

27 reacties

 • J Diepeveen

  2 weken geleden
  En het help totaal niet ,net zoals Facebook en andere sociale media je gegevens verkopen zodat je mobiel vol komt met spam ook daar wordt niks aan gedaan.
 • Jorrit Duin

  2 weken geleden
  Wetboek van Strafrecht Artikel 326 voorziet hier al in. Maar tussen de regels door lees ik de krampachtige inzet om greep te krijgen op een anarchistische technologie. Uiteindelijk komt het erop neer dat anonimiteit op het internet voorkomen dient te worden anders is het uitvoeren van zo'n wet onbegonnen werk. Of dit goed of slecht is laat ik in het midden. Maar alles voor de naïeve internetter die alles blijkbaar als zoete koek slikt wat hij leest.
 • M.G. Bults

  2 weken geleden
  @John Mulder. Begrijp jouw reactie volkomen. Ik ben bang dat Rutte daar geen actieve herinnering aan heeft. Dit Kabinet lapt alle regels aan zijn laars. Waarom zou het nu anders zijn. Aan reviews doe ik niet, omdat elke aankoop een momentopname is. Overigens, zijn er gaan belangrijker zaken dan reviews op Internet? Laat de Regering eens stoppen met liegen, vind ik veel belangrijker.
 • Sina Hogeboom

  2 weken geleden
  Ja Marcel dat doe ik dus ook,wat negatief is bekijken.En ja de irritatie is pas dat je over alles maar moet reageren zoals dat je geholpen ben,dan een mailtje erover krijgt dondert mij dat.En of je iets wil invullen nou het is goed,de groeten,je blijft dan bezig!!
 • Arie Koster

  2 weken geleden
  Ze kunnen beter verbieden dat je bij alles wat je doet gevraagd wordt om aan te geven hoe je ervaring over het contact is geweest. Als ik even bij de ANWB binnen loop krijg ik al een mailtje hoe ik dat heb ervaren. Dat is pas stalking!
 1. Netflix wil niet opdraaien voor extra dataverkeer door Squid Game

  Netflix wil niet opdraaien voor extra dataver­keer door Squid Game

  Netflix weigert te betalen voor het extra dataverkeer dat wordt veroorzaakt door de populariteit van series zoals Squid Game. Dat had een Zuid-Koreaanse internetprovider geëist. Door de toenemende populariteit van streamingplatforms kijken steeds meer mensen vaker series via internet en dat leidt tot extra dataverbruik. Het Koreaanse bedrijf klaagt Netflix nu aan om vergoedingen te claimen voor gebruik van zijn netwerk.