De Nederlandse Kansspelautoriteit legt de maker van de FIFA-games per week 500.000 euro boete op als zij het kopen van pakketjes met spelers niet uit hun spel verwijderen.
Volledig scherm
De Nederlandse Kansspelautoriteit legt de maker van de FIFA-games per week 500.000 euro boete op als zij het kopen van pakketjes met spelers niet uit hun spel verwijderen. © EA Sports

Kansspelautoriteit: 10 miljoen euro boete als gokelementen niet uit FIFA-game verwijderd worden

EA Sports, de ontwikkelaar van de immens populaire FIFA-games, heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Als ze de vermeende verslavende gokelementen niet uit hun games halen krijgt EA elke week een gigantische boete van 500.000 euro die op kan lopen tot 5 miljoen euro in totaal.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Osterhaus verbaast over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaast over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis
  Play

  Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis