Pokemon-jagers waren jaren geleden bij Kijkduin op zoek naar een zeldzame Pokemon. Gebruikers van de app Pokemon Go zorgden voor overlast door het duin te betreden, wild te plassen en afrasteringen om ver te lopen.
Volledig scherm
Pokemon-jagers waren jaren geleden bij Kijkduin op zoek naar een zeldzame Pokemon. Gebruikers van de app Pokemon Go zorgden voor overlast door het duin te betreden, wild te plassen en afrasteringen om ver te lopen. © ANP

Kevin (27) is luidruchtige Pokémon-trainers spuugzat en dwingt maker tot actie: ‘Was er klaar mee!’

De gekte rondom Pokémon Go, de smartphonegame waarbij spelers in de echte wereld op zoek moeten gaan naar Pokémon, is nog altijd niet gaan liggen. Dat weet de 27-jarige Kevin uit Oss als geen ander. Zijn stoep was de afgelopen maanden het decor van luidruchtige Pokémon-trainers. ,,En daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee.”

  1. 'Pokémon Go is te vroeg uitgebracht, het is nu véél leuker'
    Play

    'Pokémon Go is te vroeg uitge­bracht, het is nu véél leuker'

    Pokemon Go is vandaag exact één jaar oud. Over de hele wereld liepen jongeren gebogen over hun telefoons op zoek naar de virtuele beestjes die in de ‘echte wereld’ op hun mobieltje verschenen. Het doel van het spel was simpel: alle 150 verschillende pokemon vangen. Quin Jacobs is pokémontrainer van het eerste uur en speelt het spel nog dagelijks. Hij legt uit waarom Pokémon Go na een jaar nog steeds leuk is. Lees het hele artikel hier.