Opbouw DreamHack in Ahoy in Rotterdam.
Volledig scherm
Opbouw DreamHack in Ahoy in Rotterdam. © Marco De Swart

Kijk hier LIVE naar DreamHack Rotterdam, het grootste game-event van Nederland

LivestreamDit weekend staat Rotterdam in het teken van DreamHack Ahoy. Jong en oud, hardcore en casual kunnen zich daar tegoed doen aan pro-gamingtoernooien, cosplay, een expo, virtual reality, een 48 uur durende LAN-party, het NK indoor droneracen en een airsofttoernooi. Ook kun je er grote Nederlandse namen bekend van YouTube en Twitch ontmoeten.

Vandaag op dag 3 van het evenement gaan we verder met de finales van de competities rondom de games Dota 2 en CS:GO. Gisteren zagen we weinig verrassingen met overwinningen voor de gedoodverfde winnaars van het hele toernooi. Vandaag strijden forZe, Heroic, AVANGAR en CR4ZY voor de felbegeerde cup en de titel Dreamhack Rotterdam Champion. Je kan het hierboven live volgen vanaf 11.30 uur.

DreamHack

DreamHack begon als een LAN-party, een bijeenkomst waarbij vrienden hun pc’s allemaal op dezelfde plek zetten en met elkaar games spelen. De ervaring leert dat ten opzichte van ‘gewoon’ online gamen, een LAN-party zorgt voor nauwere samenwerking tussen teamgenoten en gemoederen die op een positieve manier veel hoger op kunnen lopen. In het kort: het is veel socialer, gezelliger én spannender.

De headliners van het festival zijn de toernooien, waar professionele gamers van over de hele wereld aan meedoen. In de games Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive en Brawlhalla maken gamers kans op prijzenpotten van respectievelijk 225.000, 90.000 en 27.000 euro. De professionele deelnemers die dergelijke bedragen aantrekken, zijn evenzo serieus te noemen. Verder wordt er ook een Super Smash Bros. Melee-toernooi gehouden, een klassiek, bijna twee decennia oud vechtspel met nog altijd een buitengewoon levendig en fanatiek toernooicircuit. 

In hal 4 brengt VR Arcade de Virtual Reality Champions League: een voorproefje op de toekomst met levensecht VR-gamen.

Games, games en games

Voor wie wel veel van gamen houdt, maar het allemaal niet zo serieus neemt als de profs, is het evenement waar het allemaal mee begon: de LAN-party. In hal 2 van Rotterdam Ahoy is plaats voor 800 spelers die 48 uur lang onafgebroken tegen elkaar kunnen gamen. Dit is bring your own computer, maar de organisatie biedt ook de mogelijkheid om hardware, zelfs inclusief heuse gamingstoel, te huren. Op de LAN-party kan je terecht voor games als Rainbow Six Siege, Fortnite, Rocket League, Overwatch, FIFA en meer. Bezoekers krijgen bovendien de mogelijkheid om te slapen en te douchen, hoewel het eigenlijk ook een soort gebruik is om praktisch écht non-stop te gamen.

Deze site zendt het hele weekend live de esports-wedstrijden uit. Zelf een kijkje nemen? Ga dan voor tickets naar de website van Ahoy.

 1. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”
 2. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

  Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

  Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.