Volledig scherm
© ANP

Kijk hier of jouw Facebookgegevens zijn gelekt

Facebook heeft vandaag een link vrijgegeven, waarmee je kan zien of jouw gegevens zijn gelekt aan Cambridge Analytica. Eerder werd al bekend dat 89.000 Nederlanders getroffen zijn door de lek. In totaal zijn de gegevens van 87 miljoen gebruikers op straat komen te liggen.

Wil je zelf checken of je gegevens gelekt zijn, dat kan via deze link.

Facebook ligt onder vuur sinds vorige maand bekend werd dat via het sociale medium de gegevens van miljoenen gebruikers gelekt zijn aan het Britse Cambridge Analytica. Dat bedrijf gebruikte die gegevens vervolgens in de campagne van Trump. Het merendeel van de getroffenen is Amerikaans, maar ook in Nederland werden mensen slachtoffer van het lek.

Naar aanleiding van alle ophef riep Arjen Lubach mensen zondagavond op om hun account te verwijderen. Op de bijbehorende Facebookpagina Bye Bye Facebook hebben 25.000 mensen inmiddels laten weten komende woensdag de stekker uit hun account te trekken, nog eens 63.000 mensen denken daarover na. Facebook-ceo Mark Zuckerberg gaf eerder aan dat hij van de soortgelijke actie #DeleteFacebook weinig terugzag in het aantal afmeldingen.

Ben jij getroffen door het Facebook-lek? Mail ons.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.