Voormalig Facebook-werknemer Frances Haugen neemt plaats voor de Senaatshoorzitting van het ondercomité handel.
Volledig scherm
Voormalig Facebook-werknemer Frances Haugen neemt plaats voor de Senaatshoorzitting van het ondercomité handel. © AFP

Klokkenluider getuigt: ‘Facebook desastreus voor democratie, Instagram schaadt meisjes’

Facebook-klokkenluider Frances Haugen getuigt sinds 16.00 uur Nederlandse tijd voor de Amerikaanse Senaat hoe het sociale netwerk volgens haar een verwoestende invloed uitoefent op gebruikers wereldwijd en jonge meisjes in het bijzonder.

2 reacties

  • Anoniem

    4 maanden geleden
    Frappant is dat de Chinese overheid veel daadkrachtiger optreedt tegen deze (a)sociale media. Nog vreemder is het dat Facebook de concurrenten Instagram en Whatsapp mocht kopen en zo een monopolie kon vormen in haar marktsegment. Opsplitsen in minstens 4 bedrijven en hele strenge en verifieerbare eisen aan die Suckerberg stellen. Om te beginnen met een betere kapper. C. Durbois
  • Marcel van Zelf

    4 maanden geleden
    Zelf denk ik dat de meeste sociale media een 'a' voor hun groepsnaam verdienen: asociale media. Kennelijk vind men het normaal dat mensen elkaar uitmaken voor rotte vis, mag je allerlei gefabriceerde filmpjes over iedereen plaatsen en kun je met het grootste gemak 1000 accounts aanmaken voor één persoon. Deep fake video is ontstaan uit de behoefte van mensen en groepen om onwaarheden te verspreiden via deze media.