Een bezoeker van het Mobile World Congress probeert een virtualrealitybril uit.
Volledig scherm
Een bezoeker van het Mobile World Congress probeert een virtualrealitybril uit. © AFP

LG zegt grote smartphonebeurs af om coronavirus

De fabrikant LG zal dit jaar ontbreken op het Mobile World Congress in Barcelona. Dat betekent dat het bedrijf tussen 24 en 27 februari niet aanwezig is op de beurs, met name uit bezorgdheid over blootstelling aan en verspreiding van het coronavirus.

LG verklaarde op zijn eigen site niet naar het MWC te komen. Daarbij wijst de Zuid-Koreaanse fabrikant op de veiligheid van zijn werknemers, partners en klanten. Door niet deel te nemen aan de beurs voorkomt het bedrijf dat honderden LG-medewerkers blootgesteld worden aan de ‘risico’s die gepaard gaan met de internationale reizen’, stelt LG. Nieuwe mobiele producten voor dit jaar zullen tijdens andere evenementen worden aangekondigd.

Naast LG leek ook het Chinese ZTE het congres af te zeggen. Een woordvoerder van het bedrijf liet eerder onder meer aan website GSMArena weten dat de persconferentie niet door zou gaan, maar inmiddels stelt het bedrijf dat het toch aanwezig zal zijn. Lenovo is wel aanwezig, net als Xiaomi, Samsung, Oppo, Microsoft en Mediatek. Vooralsnog is het Chinese Huawei ook van de partij, zo liet een woordvoerder aan Reuters weten.

‘Minimale impact’

De organisatie van de jaarlijkse beurs in Barcelona laat weten dat er tot nu toe sprake is van ‘een minimale impact’ op het evenement en dat het dus gewoon doorgaat. Volgens de organisatie zijn er verschillende maatregelen genomen om een eventuele verspreiding van het virus in te dammen en wordt de situatie voortdurend in de gaten gehouden.