Volledig scherm
LV © LV

Louis Vuitton gaat extreem dure draadloze koptelefoons verkopen

Louis Vuitton heeft aangekondigd draadloze oortjes uit te brengen mét het wereldberoemde logo van het Franse modemerk. De ‘Louis Vuitton Horizon Earphones’ kosten 1000 dollar, maar bestaan in essentie uit een koptelefoon van 299 dollar. Dat betekent dat het logo van het modehuis 700 dollar waard is.

Volledig scherm
Louis Vuitton © Louis Vuitton

De dopjes zijn namelijk redesigns van de Master & Dynamic MW07-doppen, die vorig jaar op de markt kwamen. Die doppen waren al gericht op het topsegment van de markt, door een innovatief design (denk aan asymmetrische vormen) en opvallende kleuren. Ze kosten dan ook een flinke duit. Voor driehonderd dollar heeft men een setje. Of dat het waard is, daar zijn de meningen over verdeeld. De algemene conclusie is dat de kwaliteit van de doppen erg goed is, maar dat het prijskaartje simpelweg te hoog is. ,,Er zijn veel betere alternatieven, zoals de AirPods (170 euro) en de Jabra Elite (170 euro).

En die exorbitante prijs wordt ineens een stuk hoger als je van Louis Vuitton houdt. De 700 dollar die klanten extra neerleggen voor de dopjes, zijn dus echt enkel voor het beroemde logo. Er zijn verder geen aanpassingen gedaan. Even ter vergelijking: voor 1000 euro heb je een nieuwe iPhone X. Daar krijg je ook oordoppen bij, maar dan wel met draad.

Hoe dan ook, over smaak valt niet te twisten. De Louis Vuitton Horizon Earphones komen waarschijnlijk dit jaar uit in de kleuren zwart, rood en blauw/geel. Zoals altijd zullen de ‘fashion statements’ in de vorm van oordoppen beperkt verkrijgbaar zijn, aldus The Verge.

Nog niet klaar om de blits te stelen met de plastic nopjes en op zoek naar andere? Wij hebben de beste draadloze oortelefoons op een rij gezet. Lees hier de uitkomst.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen