Maak van je foto's levende, Harry Potter-achtige animaties
Een mooie selfie of familiekiekje is leuk, maar wat als je die op magische wijze tot leven kan wekken? Met deze apps en websites kan dat.
Door de populariteit van sociale media zijn stilstaande beelden haast ouderwets te noemen. Bewegende beelden scoren beter dan zo stilstaande, zo lijkt het, afgaande op het succes van TikTok en de steeds prominentere videofuncties op Instagram.
MyHeritage: Stamboom & DNA
Beschikbaar voor Android, iOS en op web.
Stamboomsite MyHeritage speelde zichzelf in 2021 in de kijker met de Deep Nostalgia-app, waarbij slimme software familieportretten op magische wijze tot leven wekt. Best griezelig om opeens een overleden familielid te zien lachen of fronzen. De app werkt opvallend nauwkeurig en het resultaat is ronduit knap.
Inmiddels is het ook mogelijk een LiveStory aan te maken waarbij een familielid zijn of haar levensverhaal met je deelt. Om een LiveStory op MyHeritage te maken, heb je alleen een foto van de persoon nodig en een eenvoudig verhaal over diens leven, geschreven in de eerste persoon. Uiteraard wordt het gek als de stem niet klopt van iemand die je nog helder voor de geest hebt, maar bij overgrootvaders en -moeders speelt dat minder.
MotionLeap
Beschikbaar voor Android, iOS.
Met een paar taps op het scherm voeg je allerlei toffe bewegende effecten toe aan je foto’s. Denk aan stoom of warme lucht boven een kop koffie, een bewegend wolkendek, kabbelend water of grafische effecten waarbij iets of iemand oplost in duizenden kleine stukjes.
De app animeert statische foto’s en zet met behulp van effecten de beelden om in korte, herhalende video’s. Je kunt ook delen van je foto bevriezen en filters toepassen om een bepaalde sfeer in je foto op te roepen. Motionleap is zowel gratis als met een Pro- of abonnementsversie te gebruiken. In tegenstelling tot veel vergelijkbare apps hanteert Motionleap geen watermerk op je afbeelding, wanneer je deze wél op je smartphone wil gebruiken.
Werble
Beschikbaar voor iOS.
Werble werkt op dezelfde manier als Motionleap. De meeste animaties maak je door middel van de filter-effecten die je toevoegt op je foto’s. Het voordeel van Werble is dat hij foto’s automatisch opslaat als GIF’s, waardoor ze direct klaar zijn om online op social media te gebruiken. Echter, om het watermerk te verwijderen, moet je betalen.
PixaMotion
Beschikbaar voor Android, iOS
Deze app kent een strakke, fijne besturing. Je kunt foto’s animeren, er audio en bewegende elementen aan toevoegen en fotofilters toepassen. Er zijn verschillende animatiemodi: je kunt kiezen of je de hele foto wilt animeren of alleen bepaalde delen, in welke richting je de animaties wilt laten bewegen en bepaalde delen wil bevriezen. Het eindresultaat kun je opslaan als videootje of als GIF. PixaMotion kent een betaald abonnement, maar ook de gratis versie van de app laat je foto’s zonder watermerk downloaden.
Plotagraph
Beschikbaar voor Android, iOS.
Deze app heeft vergelijkbare toepassingen als de al hierboven besproken concurrentie. Andere hulpmiddelen die deze software biedt, zijn mask-tools, overlays, fotofilters, en een handige optie om audioclips uit de galerij van de app aan je animatie toe te voegen. Met Plotagraph kun je je geanimeerde foto’s alleen exporteren in videoformaat, dus je moet andere toepassing gebruiken als je er een GIF van wil maken.
Movepic
Beschikbaar voor Android, iOS
Movepic is laagdrempelig en is voor iedereen te gebruiken. De app komt met uitgebreide galerij van effecten die je kunt gebruiken om je foto te verbeteren of volledig te veranderen in een dynamische animatie. De software herkent foto-elementen zoals de lucht of het water en heeft een aantal fraaie geanimeerde filters om je landschap in een andere wereld te veranderen. Ook hier zit er een addertje onder het gras: Movepic voegt een watermerk toe over je geanimeerde foto wanneer je deze exporteert in de gratis versie van de app.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo maak je eenvoudig en snel je eigen gifjes
-
KNVB reageert op hack: ‘Cyberinbraak had geen impact op bedrijfsvoering’
De cyberinbraak bij de KNVB van begin deze maand heeft geen noemenswaardige impact gehad op de bedrijfsvoering. Dit laat de voetbalbond weten in een recente update over de zaak. ,,De bedrijfsvoering heeft geen noemenswaardige impact gekend en de voetbalwedstrijden konden gewoon doorgaan.” -
Vingers en tanden tellen: zo herken je (nu nog) nepfoto’s gemaakt door kunstmatige intelligentie
Donald Trump die in boeien wordt geslagen of de paus in een grote, witte pufferjas: nepfoto’s gemaakt via kunstmatige intelligentie zijn haast niet meer van echt te onderscheiden. Toch zijn er gelukkig nog manieren om ze te herkennen. -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Een boterham met kaas is gezonder dan je denkt
Kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Het in Nederland zo geliefde broodbeleg heeft daardoor bij sommigen een slecht imago; het zou ongezond zijn. Maar volgens wetenschappers klopt dat niet. -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel?
-
Russische influencers ontroostbaar na ban op Instagram: ‘Mijn leven wordt me afgenomen’
-
-
-
8
Microsoft betaalt boete van 20 miljoen dollar om schenden privacy kinderen
Microsoft betaalt een boete omdat het techconcern illegaal gegevens van kinderen onder de 13 jaar heeft verzameld. De schikking volgt op beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder FTC en bedraagt 20 miljoen dollar, omgerekend ruim 18 miljoen euro. -
Basisbeurs definitief terug, zo ziet de nieuwe studiefinanciering eruit
Het is zeker dat de basisbeurs terugkomt. Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ermee ingestemd dat studenten met ingang van studiejaar 2023-2024 een basisbeurs krijgen. Zo ziet de nieuwe basisbeurs eruit.