Volledig scherm
Het WK Mario Kart spelen op de Nintendo in Alphen aan den Rijn. © Frank de Roo

Mario Kart-game voor smartphones uitgesteld tot de zomer

De verschijningsdatum van Mario Kart Tour, een mobiele versie van het populaire Mario Kart, is opgeschoven naar de zomer. Aanvankelijk wilde Nintendo de game in maart uitbrengen, maar de ontwikkelaar was ‘nog niet tevreden over de kwaliteit van de app en de inhoud’. 

En dus wordt het spel uitgesteld, zo valt te lezen in de kwartaalcijfers van de Japanse ontwikkelaar. Naar wanneer precies is niet duidelijk, maar de mobiele game komt in ieder geval deze zomer . Mario Kart Tour werd vorig jaar in februari aangekondigd; sindsdien is er vanuit Nintendo nauwelijks over het spel gecommuniceerd.

Sinds 2015 heeft Nintendo enkele mobiele spellen uitgebracht: Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Dragalia Lost. Van de eerstgenoemde is de ondersteuning in mei 2018 gestaakt. Naast Mario Kart Tour is de ontwikkelaar ook bezig met een Zelda-spel voor smartphones en tablets.

Er was ook goed nieuws voor Nintendo. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Nintendo tijdens de afgelopen negen maanden 33,4 miljard yen aan mobiele games verdiende. Dat is omgerekend bijna 268 miljoen euro en dat betekent een stijging van 14,7 procent ten opzichte van 2017.

Ook verkocht het bedrijf bijna dubbel zoveel spellen voor de Nintendo Switch. Over de Switch gesproken: de verkoop van de spelcomputer steeg met 30 procent. Daarmee versloeg het draagbare apparaat de grote concurrenten: de Playstation 4 van Sony en Xbox One van Microsoft.

Volledig scherm
© EPA

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen