Mark ging viral met ‘intiem’ herdenkdoosje en reist de hele wereld over

Het zou je maar gebeuren: je ontwerpt een kunstwerk voor je afstuderen en gaat plots de hele wereld over. Dat overkwam Mark Sturkenboom. In de Social Podcast bespreken Jaap van Zessen en Thomas Boeschoten met hem hoe het is om ‘viral’ te gaan.

Sturkenboom ontwierp een ‘intiem’ herdenkdoosje voor weduwen met daarin een dildovormig object gevuld met de as van de overledene. Het leverde hem lof, een gratis vakantie en een televisie-optreden in Amerika op, maar het had niet alleen leuke gevolgen, vertelt hij in de podcast.

In deze aflevering van de Social Podcast spreken we ook met Marloes de Vries. Zij weet met haar vertederende, eerlijke illustraties veel mensen te ontroeren. Op haar Instagram-account heeft ze ruim honderdduizend volgers en krijgt ze wekelijks duizenden likes. In de Social Podcast legt ze uit hoe ze dankzij haar activiteiten op sociale media goed rond kan komen met haar illustraties.

De podcast is ook via onderstaande platforms te beluisteren, je kunt je daar ook abonneren:

Spotify

iTunes

Android

Volledig scherm
21 grams, Mark Sturkenboom © Mark Sturkenboom
  1. Schermtekort op je laptop? Met deze draagbare schermen krijg je meer beeld

    Schermte­kort op je laptop? Met deze draagbare schermen krijg je meer beeld

    Het klinkt ideaal: een laptop van net een kilogram in je tas en overal aan de slag. Een kwestie van openklappen en je kunt werken of je met iets minder serieus bezighouden. Dat concept heeft echter een nadeel, want je moet het op je laptop stellen met maar één scherm: het ingebouwde scherm. Wil je er eentje extra? Dan kan je een draagbaar scherm kopen. Tweakers bekeek drie exemplaren, die je gewoon via usb kan aansluiten op je laptop. Welke is de beste?