Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze tips hoef je je wasmachine niet elke vijf jaar te vervangen

Natuurlijk zijn de was- en bouwkwaliteit van je wasmachine bepalend voor hoelang die meegaat en hoe goed ze haar werk blijft doen. De juiste wasmachine kopen doet dus al veel. Met regelmatig onderhoud kan je er verder voor zorgen dat ze het lang blijft doen. 

46 reacties

 • E W. Mulder

  10 maanden geleden
  Na 14 jaar gezinsgebruik mijn Indesit van €250 verkocht, want het leek me dat een nieuwe minder water zou verbruiken. Wat mij betreft is het als Russische roulette hoe lang elektrische apparaten het zullen doen. Wat ik wel defenitief zou willen weten is of rubber uitdroogt door azijn en soda en door welke stof erin dat veroorzaakt wordt?
 • Paula van Wel

  10 maanden geleden
  Ik gebruik iedere wasbeurt azijn ipv wasverzachter. M’n machine ziet er als nieuw uit. Nergebs kalkaanslag of een vies wasmiddelbakje. En heel voordelig voor je was en de machine!!!
 • Willem Heerema

  10 maanden geleden
  Onze Miele van ruim 13 jaren blijkt onderhoudsvrij en doet het nog steeds onberispelijk. Ik heb zelfs nog nooit een filter gereinigd. We zijn er content mee en uit deze ervaring is een volgende waarschijnlijk hetzelfde merk.
 • v.d. Weg-Scheers

  10 maanden geleden
  Mijn Siemens doet het al 16 jaar prima. Heb geloof ik nooit het filter gereinigd omdat ik dat niet durf. Zit heel dicht bij de grond, denk dat ik daar geen bak onder kan zetten. Dus tips zijn welkom !
 • Beppie Janssen

  10 maanden geleden
  Mijn hemel, het lijkt wel op een wedstrijdje ver plassen, nu is 5 jaar wel wat kort door de bocht, maar nieuwe technieken zoals bijv. zuiniger met energie en waterverbruik lijken mij toch ook wel van belang.