Volledig scherm
Musk maakte de duiker opnieuw uit voor pedofiel. © REUTERS

Musk suggereert opnieuw dat duiker Thaise grot pedofiel is

Elon Musk, de topman van Tesla, heeft weer eens een opmerkelijke tweet de wereld in geslingerd. Hij kwam in een bericht op Twitter terug op de kwestie met de Thaise voetballertjes die meer dan twee weken vastzaten in een onder water gelopen grottenstelsel. Hij suggereert opnieuw dat een van de duikers pedofiel is, terwijl hij daar deze zomer nog voor door het stof moest.

Toen de groep voetballertjes vastzat in de grot bood ook Musk zijn hulp aan, maar een van de reddingsduikers noemde dat een pr-stunt. De baas van de autobouwer maakte de duiker vervolgens voor 'pedo' uit in een tirade op Twitter. Musk heeft hiervoor later zijn excuses aangeboden en verwijderde de tweets.

Afgelopen nacht refereerde hij toch opnieuw aan de kwestie. ,,Vind je het niet gek dat hij me nooit heeft aangeklaagd? Hij kreeg gratis juridische bijstand aangeboden'', tweette Musk naar een andere twitteraar.

Impulsief

Musk heeft inmiddels de reputatie een impulsieve twitteraar te zijn. Een tijd geleden veroorzaakte hij opschudding door aan te kondigen dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen. Naar aanleiding daarvan is de Amerikaanse beurswaakhond SEC een onderzoek naar Musk begonnen. Hij heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

Tesla zou ondertussen hard op zoek zijn naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van Musk. Zijn twittergedrag wordt hem door het bedrijf namelijk niet in dank afgenomen.

Kijk hier naar beelden die Musk deelde vanuit de Thaise grot:

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (12%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (12%)
  • De snelheid (28%)
  • Veiligheid en privacy (32%)
8359 stemmen