Volledig scherm
De Nederlandse Bitcoin-ondernemer vlak voor de operatie. © Twitter

Nederlander maakt bitcoin-implantaat in zijn hand

Ondernemer Martijn Wismeijer heeft twee computerchips in zijn handen laten implanteren die het mogelijk maken om Bitcoins in zijn lichaam op te slaan. Daarnaast hoopt hij binnenkort ook niet meer te hoeven zoeken naar een wekker of zijn huissleutels want ook die zouden voortaan vanuit zijn digitaal opgewaardeerde hand moeten werken.

Volledig scherm
© YouTube

Wismeijer is de oprichter van MrBitcoin, een bedrijf dat over heel Europa geldautomaten met virtuele munteenheden installeert. Eerder deze maand onderging hij een ingreep om zogenaamde NFC-chips (near-field communication) onder de huid van zijn hand te laten implanteren. Die chips kunnen gelezen worden door toestellen zoals smartphones en tablets en kennen een diverse toepassingen.

Nog niet veilig genoeg
De man heeft intussen al geëxperimpenteerd met het opslaan van zogenaamde crypto-munteenheden zoals Bitcoin. Hij wijst erop dat het belangrijk is dat virtuele geld te markeren om diefstal te vermijden, in het bijzonder wanneer iedereen weet dat je zo'n ding in je lijf hebt. Hij gebruikt de chips dan ook om er zijn persoonlijke sleutels tot zijn Bitcoin-portemonnee in op te slaan. Hij bekent ruiterlijk dat het nog niet veilig genoeg is om permanent te gebruiken, maar noemt het experiment niettemin een succes. Omdat zijn chips zoveel aandacht trokken, heeft hij het geld in zijn handen om veiligheidsredenen tijdelijk afgehaald.

Hij gebruikt de chips ook om een alarmklok zo te programmeren dat die pas kan afgezet worden wanneer hij zijn hand voor een sensor brengt. Hij hoopt binnenkort ook de sloten op zijn deuren thuis met de chips te kunnen openen en sluiten door simpelweg zijn handpalm voor de deur te houden. De glazen chips werden onderhuids ingespoten en meten 2 bij 12 millimeter.

Volledig scherm
De man kreeg glazen chips van 2 bij 12 mm ingespoten. © Videostill
  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen